Dues pasteres amb 24 persones a bord, interceptades a Xàbia i Alacant

La vintena de persones arribades en les últimes hores a les costes valencianes es troba en bon estat de salut
1 setembre 2019 19:06h
La pastera ha arribat a la costa de Xàbia aquest diumenge. / EUROPA PRESS

ALACANT. Una segona pastera va ser interceptada a última hora del diumenge en aigües d'Alacant amb una desena de persones a bord, la qual cosa eleva a un total de 24 els migrants que van arribar a la costa alacantina a bord de dues embarcacions, segons les dades oferides per Creu Roja, que s'ha encarregat de prestar assistència sanitària a tots ells.

A la vesprada, una pastera amb 14 persones va arribar a la cala del Portitxol de Xàbia. Agents de la Guàrdia Civil van iniciar llavors un operatiu de cerca per a localitzar els migrants que anaven a bord de la pastera mentre l'organització humanitària preparava el seu equip d'assistència.

Encara que en un primer moment es va informar que s'havien trobat 12 ocupants i es preveia localitzar-ne fins a 17, finalment a última hora de la vesprada Creu Roja va informar que es van localitzar 14 persones en total, tots homes i joves, que deien procedir d'Algèria. Tots ells estaven en bon estat de salut.

El dispositiu de l'organització humanitària estava format per un traductor, un psicòleg, cinc socorristes i un coordinador. Aquest personal els ha facilitat vestuari, articles d'higiene, mantes, aigua i aliments energètics. Així mateix, els socorristes de Creu Roja van ajudar Salvament Marítim a remolcar la pastera amb l'ajuda d'una moto aquàtica, a causa de la proximitat a les roques.

Hores després de l'actuació a Xàbia, va ser interceptada una segona pastera a Alacant amb una desena de persones a bord. Salvament Marítim les va portar al port i Creu Roja va posar en marxa de nou el seu equip d'atenció, que va confirmar que tots els ocupants presentaven bon estat de salut.

next