El pas d'una DANA deixa tot el territori en alerta groga per pluges i tempestes

L'Aemet preveu precipitacions i tronades localment fortes i emergències estima que el mal oratge afectarà tot el País Valencià a partir de dimarts
25 agost 2019 12:54h
El fenòmen meteorològic podria creuar d'oest a est el País Valencià a partir d'aquest dilluns. / EFE

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit avís groc en pràcticament tot el País Valencià per pluges i tempestes per a aquest dilluns, pel fet que es poden produir pluges localment fortes i tempestes d'una intensitat superior a l'habitual de forma puntual.

Aquest oratge serà provocat pel pas d'una DANA, una depressió aïllada en nivells alts, que provocarà la davallada de les temperatures i generarà tempestes localment fortes. Segons alerta el servei d'emergències de la Generalitat en el seu compte de Twitter, el fenomen meteorològic podria creuar d'oest a est el País Valencià a partir d'aquest dilluns, 26 d'agost.

En el cas de la demarcació de València, s'ha establit avís groc a l'interior entre les 18 hores i la mitjanit, per tempestes i per pluges que poden acumular 20 litres per metre quadrat en una hora. També hi ha avís groc en el litoral per tempestes entre les 21 hores i la mitjanit, i per pluges que poden ser de 20 litres per metre quadrat en una hora o acumular 60 litres per metre quadrat en dotze hores.

A la demarcació de Castelló, hi ha avís groc a partir de les 21 hores de dilluns tant en l'interior sud com en el litoral sud, per tempestes i per pluges que poden deixar acumulats de 20 litres per metre quadrat en una hora. L'alerta s'estendrà a partir de dimarts a tot el territori. 

Per això, el 112 recomana informar-se del risc de pluges i tempestes en els municipis on es preveu estar, i saber si es tracta d'una zona inundable. També recomana netejar les canalitzacions i retirar els objectes que puguen ser arrossegats per l'aigua. Finalment, alerta del risc de practicar esport en zones inundables i en barrancs. 

next