Les parets de la Ciutat de la Justícia "donen veu" a les víctimes de la violència masclista amb una exposició

La mostra conta la història real de dones maltractades o assassinades 
17 novembre 2019 12:15h
L'exposició comença el dimarts 19 de novembre i durarà 10 dies. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). La Ciutat de la Justícia de València acollirà del dimarts 19 al 29 de novembre l'exposició 'Paredes que hablan', una mostra que pretén "donar veu" a víctimes de violència masclista per a "conscienciar la societat" de "trencar el silenci" i "protegir les víctimes de la xacra masclista".

L'exposició consta de quatre parets que conten, en format àudio, històries reals amb la veu de les víctimes de la violència de gènere. Les parets es converteixen en una superfície que vibra i emet so, com si fora la membrana d'un altaveu i permeten escoltar els relats en acostar l'orella a elles.

"Són parets reals de llars on vivien famílies hui truncades pel brutal assassinat d'una mare, una germana, una filla, a mans de la seua parella, moltes vegades davant dels seus fills o filles. Víctimes que hui no estan però que cobren veu en aquests murs", ha explicat la Generalitat en un comunicat. A més, cadascuna de les històries es pot conéixer i escoltar en la web www.lasparedeshablan.com.

L'exposició està promoguda per la Fundación Mujeres i el Fondo de Becas Soledad Cazorla, amb la col·laboració de l'agència TBWA i la Conselleria de Justícia, Interior i Adminsitració Pública, que cedeix un espai a l'interior de la Ciutat de la Justícia de València per a allotjar aquesta iniciativa.

La mostra itinerant arriba ara a València però anteriorment s'ha exhibit a l'estació de Madrid Puerta de Atocha i a l'interior de l'estació Delicias de Saragossa. Pròximament està previst que ho faça en altres grans ciutats com Barcelona o Sevilla.

next