El Palau de la Música reubica la major part de la programació a les Arts per a reformar l'edifici 

Part del sostre de la sala Rodrigo va caure el passat juny i ha obligat a traslladar les actuacions d'aquesta temporada mentre dure la renovació de les instal·lacions
16 setembre 2019 17:27h
La regidora de Cultura, Glòria Tello, assegura el Palau necessita actuacions per a ser modernitzat "30 anys després de la seua construcció". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Palau de la Música ha reubicat definitivament en distints espais de la ciutat la programació prevista per a enguany per a renovar les instal·lacions de la sala Iturbi i la sala Rodrigo; aquesta última va patir un despreniment de part de la coberta acústica del sostre i va obligar a traslladar els espectacles prevists per als últims mesos de l'any. L'auditori del Palau de les Arts, la Llotja de la Seda, el Teatre Principal, el Palau de Congressos, l'Almodí, El Teatre el Musical (TEM) i l'Espai Rambleta són, fonamentalment, els espais culturals que acolliran la programació per a la temporada 2019-2020. 

Així ha informat la regidora de Cultura, Glòria Tello, que ha explicat que el Palau necessita actuacions per a ser modernitzat "30 anys després de la seua construcció". "Estem parlant d'unes obres de gran envergadura, que convertiran el Palau de la Música en un espai referent a l'estat espanyol", ha dit Tello.

El Palau de les Arts és el centre on més concerts es desenvoluparan, amb 23 programats, i el Teatre Principal de València i el Palau de Congressos acolliran, entre els dos, sis concerts més. En total, els 29 concerts d'abonament de què consta la pròxima temporada. El Teatre el Musical, l'Espai Rambleta La Mutant albergaran els altres cicles de la programació. Hi haurà dos tipus d'abonament, un general i un altre específic de l'Orquestra de València, amb els seus corresponents preus de localitats soltes. La venda d'abonaments i localitats tindrà lloc a finals del present mes de setembre.

El Palau de les Arts serà el que rebrà també el concert del 9 d'Octubre, dirigit per Ramón Tebar, que se celebrarà el 8 d'octubre. També acollirà el concert del Premi Iturbi d'enguany, amb Rubén Gimeno, que tindrà lloc el 27 de setembre. L'abonament comença el 22 d’octubre a l'Auditori de Les Arts, amb l'Orquestra de València, l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, el Cor de Xiquetes de l'Orfeó Català i María José Montiel, dirigits per Ramón Tebar, interpretant la Simfonia núm. 3 de Mahler.

La formació simfònica valenciana també pujarà al Palau de les Arts durant aquesta temporada. Els concerts els reprendrà el 31 d'octubre, dirigida per Pablo Heras Casado, amb el Concert de piano núm. 1 de Beethoven. La programació continua el 14 de novembre amb Karel Mark Chichoni i Boris Giltburg; el 21 de novembre amb Tebar i les simfonies núm. 9 i 10 també de Beethoven; el 28 de novembre amb Tebar i el violoncel·lista Mischa Maisky; el 12 de desembre amb Eiji Oue i el 20 de desembre amb Tebar i el tenor Joseph Calleja.

L'any musical de l'Orquestra de València comença el 6 de febrer amb Tebar i el pianista Juan Pérez Floristán; continua el 28 de febrer amb Alexander Soddy i la flautista Maria Dolores Vivó; després, el 27 de març amb Tebar, la violinista Viktoria Mullova i la soprano Ofelia Sala; el 7 de maig amb la batuta Francisco Coll, i el 19 de juny amb Tebar i el pianista Uri Caine. 

Al Teatre Principal, l'Orquestra estarà present el 17 d'abril, dirigida per Jordi Francés i amb el pianista Carlos Apellániz, dins del Festival Ensems; el 14 de maig, amb el director Enrique Arturo Diemecke i el pianista Josu de Solaun; el 22 de maig, amb Josep Vicent i Damián Martínez; el 5 de juny, també amb Tebar amb la Simfonia núm. 3 de Beethoven i el 12 de juny amb el director Leonard Slatkin. 

Respecte a les formacions i solistes internacionals, l'Auditori del Palau de Les Arts també albergarà els concerts de la Filharmònica de Viena i Janine Jansen, dirigits per Zubin Mehta, el 26 d'abril; la Mahler Chamber Orchestra amb Mitsuko Uchida el 15 de gener; les simfòniques de Frankfurt i de Bamberg el 26 de gener i l'11 de febrer, respectivament; la Budapest Festival Orchestra el 25 de març, i els pianistes Grigory Sokolov el 20 de febrer i Javier Perianes el 26 de maig. A més, la Sala Principal de Les Arts albergarà el recital de Javier Camarena el 4 de febrer i Cecilia Bartoli el 5 d'abril.

Al Palau de Congressos actuaran Mischa Maisky l'1 de desembre i els Xiquets Cantors de Viena l'1 de març. Mentrestant, al Teatre Principal de València anirà la Royal Philharmònic i Pinchas Zuckerman el 20 de maig.

L'Orquestra de València també tocarà a la Llotja de València el 17 de gener amb la pianista Valentina Lisitsta i Josep Caballé-Domènech com a colofó de l'any Sant Vicent Ferrer i el 3 d'abril a la Seu de València amb la Missa en do de Beethoven. També passarà pel Teatre El Musical el 6 de març amb Anne Manson i la violinista Esther Vidal en commemoració del Dia de la Dona. A l'Auditori de Castelló anirà el 10 de gener amb Cristóbal Soler i Francisco Catalá, el 14 de febrer amb Tebar i Vadim Repin, i el 24 d'abril amb Tebar també i Vicente Llimerá; mentre que l'ADDA d’Alacant serà el 30 d'abril amb Enrique García Asensio i Anabel García.

Així mateix, les activitats programades dels cicles  'Cambra al Palau', 'Rock, pop..., al Palau', 'Jazz a Poqueta Nit', 'Palau Electrònic', 'Emergents al Palau', 'Menut Palau', 'Literatura i Pop al Palau' i 'Les Arts en Paral·lel' també es desenvoluparan amb normalitat, amb el canvi d'ubicació previst. Al llarg dels pròxims dies, es coneixerà on queden reubicats els altres concerts del Palau pendent de ser traslladats.

next