El Palau Ducal de Gandia acull dues conferències sobre les dones de la família Borja

Les ponències de l'historiador Santiago la Parra tracten de visibilitzar el paper femení en la història del ducat
10 juny 2019 14:47h
Les dues conferències, amb entrada lliure, que s'emmarquen dins de la programació 'Lucràcia i Maria, duquesses del Territori Borja'. / JOANBANJO

VALÈNCIA. L'historiador Santiago la Parra impartirà els dies 13 i 27 de juny al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja dues conferències, amb entrada lliure, que s'emmarquen dins de la programació 'Lucràcia i Maria, duquesses del Territori Borja'.

L'objectiu principal d'aquestes conferències és el de donar a conéixer les dones de la família Borja i visibilitzar el protagonisme que van tindre en la història del ducat. Ambdues conferències es basen en els últims estudis realitzats per l'historiador, centrats en les dones que van formar part d'aquesta cèlebre família.

La primera de les conferències, la del dijous 13 de juny, té com a títol 'V centenari de la mort de Lucrècia: el protagonisme de les dones Borja'. A partir de la figura de Lucrècia de Borja, filla del papa Alexandre VI i cunyada de Maria Enríquez, duquessa regent de Gandia, farà un recorregut pel paper que van tindre les dones d'aquesta família en la història del ducat. 

La segona ponència, 'Les monges dels Borja', tindrà lloc el dia 27 de juny i tractarà sobre la gran part de les dones de la família Borja que van ingressar com a monges de clausura, particularment en el Convent de Santa clara de Gandia; aquest és el motiu pel qual el convent compta amb un ric i vast patrimoni artístic.

next