PACMA denuncia davant el Consell 157 vedats de caça que podrien no tindre el Pla d'Ordenació Cinegètica

El partit animalista critica el "suport" que es dona des de la Generalitat a la caça, "que es cobra milions de vides a l'any"
7 novembre 2019 12:19h
PACMA assegura que la Fiscalia va instar el Consell a prendre mesures per a evitar la caça en Espais Naturals Protegits. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA) ha interposat una denúncia davant la Generalitat Valenciana contra 157 vedats de caça "que podrien haver estat durant tres anys caçant sense tindre el Pla Tècnic d'Ordenació Cinegètica".

Segons la formació, "es pot donar l'agreujant que, dels 105 Espais Naturals Protegits existents a la província de València, en 70 s'hauria estat caçant de forma il·legal". Entre aquests espais protegits es troben el Parc Natural de l'Albufera, el Parc Natural Marjal Pego-Oliva, el Parc Natural Serra de Mariola i Carrascar de la Font Roja i el parc Natural de la Serra Calderona, enumeren.

PACMA assegura en un comunicat que ha tingut "constància que, des de la Fiscalia Provincial de València, es va instar a principis d'enguany la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana a prendre mesures per a evitar la caça en Espais Naturals Protegits, atés el perjudici que aquesta activitat produeix en aquests, sense que els conste que hi haja hagut accions per part de la conselleria que dirigeix Mireia Mollà, ja que van continuar caçant".

"La caça és una activitat violenta que tots els anys es cobra milions de vides i que contamina els nostres espais naturals. Per desgràcia, en la Generalitat Valenciana el suport a la caça és rotund. Prova d'això és la permissivitat davant les irregularitats comeses pels caçadors i el suport explícit a la moció en favor de la caça que tots els partits amb representació a les Corts van donar suport fa uns mesos", declara la coordinadora de PACMA a València, Raquel Aguilar.

"Des de PACMA continuarem treballant fins a posar fi a aquesta pràctica que sembra de mort i plom els nostres ecosistemes. Però, mentre no s'aconseguisca la seua abolició, es lluitarà perquè es complisca la llei i per a no permetre l'atemptat contra la vida i el medi ambient que s'ha estat practicant sense control", agrega.

next