Pablo Crespo denuncia un pacte del seu testaferro amb la justícia per a repatriar els fons que guarda a Suïssa

El considerat número 2 de la trama Gürtel considera i·legal l'acord ja que la persona que gestiona els seus fons del banc Credit Suisse té ordres de no retornar fons a Espanya
18 abril 2019 12:35h
Pablo Crespo (esquerra) junt amb el seu advocat arribant a l'Audiència Nacional. / EUROPA PRESS

MADRID / VALÈNCIA. El número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha remés un escrit a la Fiscalia de Suïssa en el qual denuncia un suposat pacte entre la Fiscalia Anticorrupció espanyola i l'administrador dels seus comptes en aquell país, Arturo Fasana, pel qual aquest obtindria una reducció en la petició de condemna a canvi de repatriar els diners que guarda en el banc Credit Suisse.

En l'escrit, signat el passat 1 d'abril i al qual ha tingut accés Europa Press, Crespo exposa que ha tingut coneixement, "a través d'una diligència d'ordenació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana del 25-03-2019", que la Fiscalia de Suïssa i Anticorrupció han mantingut "una sèrie de contactes" secrets dels quals els afectats no han sigut informats.

Es refereix en concret a un intercanvi de correus electrònics, avançat per El Mundo, en el qual els fiscals de tots dos països estarien pactant la repatriació a Espanya d'aproximadament 23 milions d'euros que Crespo i el també condemnat per la trama Gürtel Francisco Correa tenen en comptes a Suïssa administrats per testaferros com Fasana.

Segons detalla l'escrit, per a aconseguir aquest propòsit, Anticorrupció "està intentant arribar a un acord processal" amb ell, de manera que la petició de condemna pels delictes que li imputa la justícia espanyola "es veuria sensiblement reduïda" si converteix "tots els actius" de les societats de Crespo i Correa que gestiona en diners líquids que repatria.

Per a Crespo, el suposat acord se sustenta "sobre una clara il·legalitat" perquè Fasana ha rebut "instruccions precises de no adoptar cap mesura sense comptar amb l'autorització dels propietaris dels fons dipositats en Credit Suisse" i, "més encara, se'ls ha ordenat expressament que no transferisca cap fons".

Pablo Crespo, que va ser secretari d'Organització del PP a Galícia, va resultar condemnat en l'Audiència Nacional a 37 anys i mig de presó en el marc de la primera època de la trama Gürtel i a pagar multes per import pròxim als dos milions i mig d'euros.

next