El veïnat de València podrà revisar el consum energètic dels edificis municipals a través d'una aplicació

L'Ajuntament impulsa un programari mòbil que recull el cost de la factura de la llum i de l'aigua de les instal·lacions municipals
13 novembre 2019 13:38h
Aquesta ferramenta, que ja es pot descarregar en qualsevol dispositiu mòbil,"permetrà complir l'objectiu municipal de reduir el consum energètic, amb el consegüent estalvi econòmic i amb una reducció d'emissions de diòxid de carboni". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les dades del cost energètic dels subministraments d'energia i d'aigua dels edificis i instal·lacions municipals –que des de l'any 2015 fins al 2018 s'ha reduït quasi 5 milions d'euros, segons el consistori– ara estan a l'abast de tothom. L'Ajuntament s'ha incorporat a una nova aplicació informàtica que ha sigut desenvolupada com una eina de transparència que, a més, convida la societat a participar en programes d'estalvi per a frenar el canvi climàtic. 

Segons informa el consistori en un comunicat, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, han presentat aquest dimecres l'aplicació d'ús públic Our City, Our Energy, que s'utilitzarà com a element de gestió d'un total de 2.987 subministraments per any. 

Aquesta ferramenta, que ja es pot descarregar en qualsevol dispositiu mòbil,"permetrà complir l'objectiu municipal de reduir el consum energètic, amb el consegüent estalvi econòmic i amb una reducció d'emissions de diòxid de carboni". Una iniciativa que, tal com han explicat els dos regidors, "s'emmarca en les polítiques mediambientals de l’Ajuntament". 

Així, Alejandro Ramon ha manifestat que la posada en marxa d'aquesta aplicació i la seua utilització contribuiran a la transició cap a un model energètic més sostenible que, així mateix, requereix la participació ciutadana". 

Per la seua banda, la regidora Luisa Notario ha recordat el treball de l'Ajuntament "per a convertir València en una ciutat model en polítiques de sostenibilitat, tot impulsant l'ús d'energies renovables en un procés de transició energètica en la lluita contra el canvi climàtic". 

La regidora ha explicat que, per a poder implementar l'aplicació Our City, Our Energy, des de l'Oficina de Gestió Energètica depenent del Servei d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics s'ha fet un treball de codificació unificant el criteri de tots els punts de subministrament de l'Ajuntament per a associar a cada punt els consums d'electricitat, aigua, gas natural i gasoil calefacció. Les dades que pot consultar la ciutadania en l'app són el detall individualitzat del consum energètic de cadascun dels punts de subministrament.

Segons expliquen des de l'Ajuntament, de l'anàlisi de les dades es comprova que el cost energètic dels subministraments de l'Ajuntament de València s'ha reduït des de l'any 2015 fins al 2018 en un 22,01%. Les instal·lacions de trànsit i enllumenat públic són aquelles en les quals s'ha produït major reducció de cost. Això suposa una disminució de les emissions de 6.365 tones de diòxid de carboni, que equival a 36.000 viatges en avió de París a València.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next