Orriols Convive i Fernando Lumbreras, reconeguts en els Premis Periodístics de la Policia Local de València

Els guardons, que enguany arriben a la quarta edició, s'entreguen aquest dimarts al saló de plens del consistori
7 desembre 2019 16:38h
Es tracta de la primera vegada que els guardons de la Fundació de la Policia Local, que enguany arriben a la seua quarta edició, reconeixen una entitat o persona, segons ha informat la Policia Local en un comunicat. / DLV

VALÈNCIA (EP, Redacció). La quarta edició dels Premis Periodístics de la Policia Local de València reconeixeran enguany l'entitat Orriols Convive i l'activista LGTBI Fernando Lumbreras, a títol pòstum, per la seua trajectòria "en defensa dels drets humans i contra els delictes d'odi". En el cas d'Orriols Convive, el jurat ha valorat el seu treball per la "integració dels col·lectius vulnerables i per la no discriminació".

Es tracta de la primera vegada que els guardons de la Fundació de la Policia Local, que enguany arriben a la seua quarta edició, reconeixen una entitat o persona, segons ha informat la Policia Local en un comunicat.

El jurat està compost per la fiscal de delictes d'odi Susana Gisbert; el comissari de la Policia Local Eduardo Russu; la periodista de Levante-EMV Mónica Ros; Ángel Galán, del Moviment contra la Intolerància; Lola Fernández, de la Fundació Secretariat Gitano, i María Jarga, de Lambda. 

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, entregarà els premis en un acte que se celebrarà dimarts, 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, al saló de plens de l'Ajuntament de València. En l'acte s'entregaran tant els reconeixements a les trajectòries professionals com els guardons als periodistes premiats. Uns guardons que aquesta vegada comptaran amb dotació econòmica.

Cano ha destacat la "importància" que la convocatòria d'enguany "s'haja dedicat als delictes d'odi" perquè "València ha de ser un referent estatal en la lluita contra aquests". A més, ha remarcat la "formació específica que reben els agents sobre delictes d'odi" i que "han convertit a la Policia Local de València en la primera a Europa a rebre una formació específica contra delictes d'odi gràcies a un acord amb l'OSCE [Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa] subscrit el 2015".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next