Operació contra la pirateria: la policia retira de 80 bars descodificadors il·legals per a veure el futbol

El perjudici econòmic es valora en 300.000 euros, segons la Lliga Nacional de Futbol
30 desembre 2019 13:07h
El cas parteix d'una denúncia interposada per la Lliga Nacional de Futbol. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Policia Nacional ha decomissat 80 descodificadors fraudulents en bars de diverses poblacions valencianes en una operació que ha inspeccionat un total de 244 establiments per a verificar si divulgaven les emissions dels partits de futbol de la Lliga als seus clients de manera legal o no.

L'operació, que ha implicat a més de 200 agents, es va iniciar a partir d'una denúncia de la mateixa Lliga Nacional de Futbol i ha permés detectar l'existència de nombrosos locals en els quals s'emetien de forma no autoritzada els partits, amb el que es causava perjudici econòmic per a la denunciant valorat en uns 300.000 euros, segons una nota de la policia.

Les inspeccions s'han desenvolupat en les tres demarcacions valencianes sota el nom clau de Themis i han suposat la interposició d'un total de 108 denúncies per un delicte contra la propietat intel·lectual i un delicte continuat relatiu al mercat dels consumidors, encara que cap d'aquestes persones investigades ha sigut detinguda.

A la demarcació de València hi ha quatre locals afectats a Aiora, altres quatre a Bellreguard, cinc a Carcaixent, quatre a Daimús, setze a Gandia, huit a Oliva, cinc a Paterna, tres a la Pobla de Farnals, cinc a Requena, tres a Riba-roja del Túria, nou a Sueca, set a Tavernes de la Valldigna, quatre a Torrent, set al Villar i 48 a València.

A la demarcació d'Alacant la Policia Nacional ha inspeccionat díhuit establiments a Benidorm, trenta a la ciutat d'Alacant, deu tant a Elda com a Oriola, catorze a Torrevella, sis a Elx, tres a l'Alfàs del Pi, quatre a Petrer, tres a Teulada i quatre a Xàbia.

A Castelló les inspeccions s'han realitzat en quatre locals de la Vall d'Uixó i tres tant a Vila-real com a Borriana.

Al desembre del passat any la Policia Nacional ja va realitzar una operació a nivell estatal que es va saldar amb la inspecció de més de 2.000 establiments públics i més de 800 descodificadors il·legals retirats.

next