L'Open Arms torna al Mediterrani per a rescatar persones: "Abans presos que còmplices"

El vaixell pretén exercir operacions de rescat, tot i que només compta amb autorització per a proporcionar ajuda humanitària
27 juny 2019 11:07h
Des que va començar l'any, 208 persones han mort o desaparegut al Mediterrani. / OPEN ARMS, OLMO CALVO

BARCELONA. El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms tornarà a rescatar persones que tracten d'arribar a Europa al Mediterrani Central, tot i que només compta amb l'autorització de proporcionar ajuda humanitària.

"No aguantem més. Llevem àncores i ens n'anem. Abans presos que còmplices", ha escrit el seu fundador, Óscar Camps, en una publicació de Twitter en què també comparteix una imatge on apareixen un pare i la seua filla, migrants salvadorenys que tractaven d'arribar als Estats Units, morts a la riba del Riu Brau que separa la frontera amb Mèxic.

També l'ONG ha escrit en les seues xarxes socials que sis mesos després posen rumb "a la frontera més mortífera del planeta" –en referència al Mediterrani–, on durant el present any ja han mort o desaparegut 208 persones, i 2.297 només el 2018. A l'inici del 2019, el Open Arms va passar més de 100 dies amarrat al port de Barcelona esperant autorització per a navegar.

El vaixell va aconseguir salpar però no el permís per a entrar en la zona SAR de cerca i rescat al Mediterrani Central, on solia realitzar tasques de salvament de persones a la deriva en el mar. Al maig va amarrar a Lesbos (Grècia), on va poder descarregar material d'ajuda humanitària.

next