L'Open Arms rescata 39 persones més al Mediterrani mentre espera un port on desembarcar

L'ONG diu que Malta s'ofereix a acollir només els migrats salvats en aigües internacionals la matinada d'aquest dissabte
10 agost 2019 10:28h
Les 39 persones rescatades se sumen a les 121 que naveguen des de fa més d'una setmana a l'espera d'un port segur. / ÓSCAR CAMPS OPEN ARMS

BARCELONA. El vaixell Open Arms ha rescatat aquesta matinada 39 persones al Mediterrani. Aquestes se sumen a les 121 salvades fa més d'una setmana i que continuen a l'espera d’un port segur on desembarcar. L'ONG badalonina ha fet públic l'últim rescat a través de les xarxes socials. 

El seu fundador, Óscar Camps, ha anunciat que Malta s'ha oferit a acollir només els últims migrants salvats aquesta matinada. "Malta només accedeix a dur a terra 39 persones. Es nega a desembarcar les altres 121 que porten nou dies a bord", ha denunciat a través de Twitter. Camps ha advertit que la multitud de refugiats dalt del vaixell "ha generat un seriós problema de seguretat a bord". "El nivell d'ansietat d'aquestes persones és insostenible", ha afegit.

El rescat d'aquesta matinada arriba hores després que el vaixell Astral haja partit del port de Badalona per a assistir l'embarcació, que fa més d'una setmana que navega prop de l'illa italiana de Lampedusa a l'espera un port segur on atracar. Des de Badalona han eixit onze persones capitanejades per Savvas Kourepinis, que forma part d'Open Arms des de la seua fundació, el 2015.

El viatge que han iniciat aquesta nit dura dos dies i catorze hores. La tripulació de l'Astral preveu quedar-se un dia i tornar a Badalona d'ací a una setmana. L'embarcació ha eixit carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. A més, també porten recanvis per al motor i oli de l'Open Arms. 

next