L'Open Arms entrarà en aigües italianes i demanarà l'evacuació de les 147 persones rescatades

El fundador de l'ONG assegura que ja no hi ha risc que els multen ni arresten perquè un tribunal ha tombat el decret 'de seguretat' de Salvini
14 agost 2019 17:15h
En declaracions a la premsa a Madrid, Òscar Camps ha indicat també que sol·licitaran "l'evacuació mèdica" de tots els migrants a bord de l'Open Arms i que és possible que els primers a ser evacuats siguen els xiquets. / OPEN ARMS

VALÈNCIA. El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multen o arresten, després que un tribunal italià haja tombat el decret que els impedia entrar.

Fa 13 dies que el buc humanitari està a la deriva al Mediterrani amb 147 migrants a bord per als quals sol·licitaran l'"evacuació mèdica".

"Estem a 30 milles de Lampedusa, ens acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes. Ara no hi ha cap prohibició", ha assegurat Camps, en referència a la decisió del tribunal italià.

En declaracions a la premsa a Madrid, Òscar Camps ha indicat també que sol·licitaran "l'evacuació mèdica" de tots els migrants a bord de l'Open Arms i que és possible que els primers a ser evacuats siguen els xiquets.

Camps s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l'ambaixador d'Alemanya a Espanya i li ha demanat que "medie" per a crear "un eix reforçat" dels tres estats: Alemanya, França i l'estat espanyol. Després de la trobada, Camps creu que la solució està "més a prop". "Que puga haver-hi un mecanisme perpetu, que no hàgem d'esperar 10, 12, 15 o 17 dies fins que es posen d'acord i es repartisquen les persones", ha emfatitzat. 

En suspens la prohibició de Salvini

Un tribunal italià ha alçat la prohibició al vaixell Open Arms d'entrar en aigües territorials italianes emparant-se en el dret internacional marítim, per tal de "permetre socórrer les persones a bord".

El tribunal administratiu regional de Lazio argumenta que en aquest cas es produeix "una situació de gravetat i urgència", i que hi ha risc d'un naufragi en cas que l'embarcació seguisca en el mar. 

D'aquesta manera queda en suspens la prohibició imposada pel govern de Salvini i el vaixell es pot adreçar a un port italià amb els 147 migrants a bord.

next