L'Open Arms demana l'evacuació "urgent i immediata" de tots els migrants a bord

Els psicòlegs han avaluat la salut dels migrants a bord del vaixell i en demanen el desembarcament immediat per a "evitar un agreujament del ja precari estat psicològic" dels ocupants
16 agost 2019 18:54h
Els psicòlegs han avaluat la salut dels migrants a bord de l'Open Arms i en demanen el desembarcament immediat per "evitar un agreujament del ja precari estat psicològic" dels ocupants. / TWITTER ÒSCAR CAMPS

BARCELONA. L'Open Arms sol·licita l'evacuació "urgent i immediata" de tots els ocupants del vaixell. En una informació al seu compte de Twitter, l'ONG explica que les "condicions psicofísiques" tant dels adults com dels menors que estan a l'embarcació són "crítiques" i que la seua seguretat és "molt preocupant", segons l'informe que han fet els psicòlegs de l'ONG Emergency. 

Per aquest motiu tots els ocupants del vaixell, que es troba a poca distància de la costa de Lampedusa, "necessiten ser desembarcats amb màxima urgència per emergència humanitària", conclou l'informe.

Els psicòlegs han avaluat la salut dels migrants a bord de l'Open Arms i en demanen el desembarcament immediat per a "evitar un agreujament del ja precari estat psicològic" dels ocupants. Els metges han detectat una "extrema vulnerabilitat tant física com psicològica", agreujada per les condicions d'incertesa i Pel "nivell d'estrés" que s'està vivint a bord de l'embarcació. Tensió muscular, dificultat per a dormir, fatiga, sensació de perill imminent, pensaments d'autolesió i sentit de desesperació són alguns dels símptomes concrets que presenten els ocupants, segons l'informe.

De fet, aquest divendres de matí ja han sigut evacuades tres persones i els seus acompanyants per complicacions mèdiques.

next