Ontinyent demana la declaració de zona catastròfica després que s'haja desbordat el riu Clariano 

La capital de la Vall d'Albaida pateix un episodi de gota freda "sense precedents"
12 setembre 2019 16:59h
/ EFE, RAQUEL SEGURA

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Ontinyent (la Vall d'Albaida) sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per l'històric episodi de pluges registrat aquest dijous que, fins ara, ha deixat més de 400 litres d'aigua per metre quadrat i ha provocat el desbordament del riu Clariano.

La crescuda del riu ha obligat a evacuar una quarantena de persones afectades per la inundació, segons el servei d'Emergències de la Generalitat, i han sigut allotjades en l'alberg municipal, on es quedaran fins que passe el temporal i es valore la situació dels seus habitatges, segons ha informat a EFE l'Ajuntament. 

En un comunicat, l'alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, ha lamentat que els organismes responsables de la conca del Clariano, en aquest cas la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Ministeri de Medi Ambient, no hagen actuat en la protecció de l'entorn.

Durant tota la jornada, sis màquines retroexcavadores, la brigada d'obres, bombers, la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil han estat treballant per a atendre les conseqüències de les pluges, que han inclòs camins inundats, despreniments, desperfectes en la via pública i el desbordament del riu.

"Hem fet front a un temporal de pluges mai vist a Ontinyent i, afortunadament, no cal lamentar cap desgràcia personal. La ciutat ha respost al desafiament amb una serenitat i un civisme que cal destacar", ha manifestat Rodríguez.

L'alcalde ha demanat tranquil·litat i molta prudència a tota la població, així com atendre les recomanacions que es fan des de les fonts oficials i continuar extremant la precaució davant un episodi de gota freda sense precedents.

Davant el temporal, els centres educatius i formatius de la ciutat han cancel·lat les seues activitats, i els parcs i les instal·lacions esportives estaran tancats fins a una altra ordre, segons s'ha informat en el mateix comunicat.

next