'Omplim Estrasburg' convoca un "acte de suport" a Puigdemont i Comín coincidint amb el primer ple de l'any a l'Eurocambra

La plataforma també exigirà que l'estat espanyol complisca la sentència del TJUE sobre Junqueras pel que fa a la seua condició d'eurodiputat
31 desembre 2019 13:05h
La plataforma demana que Espanya "no posi obstacles" perquè Comín i Puigdemont prenguen possessió del càrrec. / NAZARET ROMERO, ACN

BARCELONA (ACN). 'Omplim Estrasburg', la plataforma que va promoure una mobilització independentista al juliol, ha convocat un acte de suport a Carles Puigdemont i Toni Comín coincidint amb el primer ple del 2020 a l'Eurocambra.

A més d'acompanyar-los, també reclamen a la Unió Europea que obligue l'estat espanyol a complir la sentència del Triunal de Justícia de la Unió Europea, pel que fa a la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. 

Després que el Consell per la República (CpR) descartara convocar cap acte perquè consideren que "ara és davant les institucions espanyoles on cal reclamar justícia", i que 'Omplim Estrasburg' desistira de fer una nova mobilització "per problemes aliens", els promotors s'han decidit a reprendre la manifestació "per les demandes de persones i entitats". 

Segons un comunicat dels organitzadors, l'acte convocat començarà a la una del migdia a l'esplanada de l'Eurocambra i acabarà a les tres de la vesprada. Es llegirà el manifest i recolliran firmes per a presentar una petició formal al Parlament Europeu. El col·lectiu espera que Puigdemont, Comín i també l'eurodiputada d'ERC Diana Riba hi assistisquen.

La plataforma demana que Espanya "no posi obstacles" perquè Comín i Puigdemont prenguen possessió del càrrec. També exigeix a les instàncies europees que obliguen l'estat espanyol a complir la sentència del TJUE i garantisca el dret de representació política de tots els catalans, i que el Parlament Europeu reconega el dret a l'autodeterminació i que "obligui" Espanya a fer-lo efectiu com a solució al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Aquest col·lectiu considera que la sentència del TJUE "obre una escletxa en el silenci" de la Unió Europea i indiquen que, si cal, adreçaran a l'Eurocambra la petició formal d'obligar a Espanya a "posar fi a la greu violació dels drets de representació" i "el reconeixement de l'autodeterminació".

next