Òmnium enceta la campanya d'autoinculpacions i demana que siga la més "massiva" de la història

Centenars de persones fan cua a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per a presentar un escrit al jutjat de guàrdia
28 octubre 2019 10:46h
Mauri ha argumentat que si s'ha condemnat líders polítics per haver-se "manifestat pacíficament el 20S i votat l'1-O", s'ha d'estendre també a més de dos milions de persones. / GUILLEM ROSET

BARCELONA (ACN). El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet una crida aquest dilluns perquè la campanya d'autoinculpacions que promou l'entitat siga la més "massiva" de la història de Catalunya. 

En declaracions als mitjans, Mauri ha argumentat que si s'ha condemnat líders polítics per haver-se "manifestat pacíficament el 20S i votat l'1-O", s'ha d'estendre també a més de dos milions de persones. Mauri ha recordat que els polítics presos "no prenien les decisions sols" i que estaven acompanyats per les entitats i la ciutadania. 

Centenars de persones han secundat la campanya d'Òmnium i han fet cua a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per a presentar un escrit d'autoinculpació davant el jutjat de guàrdia. Aquesta mobilització es replica als jutjats de les capitals de demarcació.

Als jutjats de Girona s'han viscut moments de tensió quan vora 150 persones han anat a autoinculpar-se en protesta per la sentència de l'1-O. Els Mossos, obeint la instrucció del TSJ català que manava que només pogueren entrar-hi 25 persones, els han barrat el pas i la gent ha començat a cridar "Volem entrar! Volem entrar!", tot alçant els papers enlaire. 

La situació ha comportat que s'haguera d'empényer gent cap a fora, tancar la porta amb clau i, fins i tot, mobilitzar antidisturbis. 

Després d'una mediació entre representant de les entitats, Mossos i deganat, s'ha permés que aquells qui volien autoinculpar-se entraren un a un al jutjat de guàrdia. "No hi ha cap raó objectiva perquè no se'ns permetés", ha lamentat el membre de la junta nacional d'Òmnium Xavier Antich.

next