Oltra vol restar protagonisme a les declaracions d'Aznar: "M'interessa poc el que puga aportar al debat públic"

La vicepresidenta de la Generalitat destaca que l'expresident espanyol representa "una radicalització i una manera d'entendre la dreta des de l'extrem" 
28 març 2019 14:20h
Mónica Oltra i Joan Baldoví, en la presentació del lema i la imatge gràfica per a la campanya del 28 d'abril aquest dimecres. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat i candidata de Compromís a la Presidència, Mónica Oltra, ha assegurat que li "interessa poc" el que l'expresident del govern espanyol José María Aznar puga aportar al debat públic. Així, ha remarcat que "representa una radicalització i una manera d'entendre la dreta des de l'extrem".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans de comunicació en ser preguntada pel míting que va oferir l'expresident espanyol aquest dimecres a València.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha manifestat que no li interessen "molt" els mítings d'Aznar. "Ací estan l'hemeroteca i la història", ha subratllat, en referència a les seues polítiques quan va ser president del govern espanyol.

En tot cas, ha remarcat que representa "una radicalització i una manera d'entendre la dreta des de l'extrem" que "no representa el que ha de ser una política basada a posar en el centre les persones i que ha de generar felicitat a través de facilitar la vida als ciutadans". "Aznar no parla d'aquestes coses i, en eixa mesura, m'interessa poc el que haja d'aportar al debat públic", ha remarcat.

Preguntada per la precampanya electoral, ha indicat que des de Compromís estan "combinant" la labor de govern –per a "continuar millorant la vida de la gent"– amb eixa precampanya –per a "conrear el major suport possible perquè les polítiques dutes a terme aquests quatre anys tinguen continuïtat"–.

Al seu judici, és molt important passar a una legislatura que ha de ser la de la "transformació" i "en la qual els canvis que s'han produït s'aprofundisquen més amb temes troncals, com ara l'economia o la lluita i adaptació al canvi climàtic".

"Des de Compromís posarem damunt de la taula eixos temes importants que tenen a veure amb el dia a dia de la vida dels valencians i amb el futur dels nostres fills, que són les coses importants i no sempre estan marcant el debat públic", ha resolt.

next