Oltra, sobre el cas Plácido Domingo: "És un bon moment per a revisar quins referents volem" 

La vicepresidenta ha assegurat que existeixen unes obligacions contractuals del Palau de Les Arts amb el tenor i que la investigació sobre els presumptes casos d'assetjament sexual encara no ha conclòs
13 desembre 2019 17:02h
Grups feministes van protestar enfront de Les Arts. / EP

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha pronunciat aquest divendres davant preguntes de la premsa sobre les protestes que col·lectius feministes van protagonitzar aquest dijous al Palau de les Arts en contra de l'actuació del tenor Plácido Domingo, acusat d'haver assetjat sexualment 20 dones durant la seua carrera. "És un bon moment per a revisar quins referents volem", ha afirmat.

La Coordinadora Feminista de València també havia demanat que se li canviara la denominació al Centre de Perfeccionament de Les Arts, que va ser batejat amb el nom de Plácido Domingo. A aquest respecte, la portaveu del govern ha reflexionat que "quan un edifici públic emblemàtic porta el nom d'una persona, cal assegurar-se que siga una vida imitable en el seu aspecte global, no només professional".

Malgrat això, també ha assenyalat que cal abordar el tema "des d'una mirada àmplia", tot tenint en compte que existeixen obligacions contractuals amb el famós tenor i que la investigació pels presumptes casos d'assetjament no ha conclòs encara. Per aquest motiu, no ha donat peu a pensar que la Generalitat es replantege, per ara, rescindir la seua contractació amb Les Arts ni canviar el nom de la sala.

Més enllà del paper de l'executiu, també ha convidat a fer una "reflexió col·lectiva", ja que l'última actuació de Plácido Domingo va emplenar la sala de gom a gom. "Tots hem de fer una reflexió col·lectiva sobre el reflex social que han de tindre les actituds masclistes", ha afirmat.

"És un bon moment per a revisar quins referents volem, perquè siguen exemplars i tinguen vides imitables", ha afegit. A més, ha insistit que la Generalitat està tractat d'apostar per "dones exemplars" que tenen a veure amb l'art o les ciències a través de la campanya 'Vull ser com' de la Conselleria d'Igualtat, de la qual és titular.

next