Oltra rebutja personar-se com a perjudicada en el cas Bar España mentre que Camps sí que exercirà l'acusació

La vicepresidenta delega la defensa de la seua imatge i els seus interessos en la Fiscalia
13 maig 2019 14:05h
Oltra ha delegat la defensa dels seus drets en la Fiscalia mentre que Camps sí que es personarà com a perjudicat en el cas. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La vicepresidenta en funcions del Consell, Mónica Oltra, que ha declarat aquest dilluns com a perjudicada en el cas Bar España, ha indicat que no es personarà en la causa perquè siga la Fiscalia la que defense els seus drets, mentre que l'expresident de la Generalitat Francisco Camps –que també ha comparegut com a perjudicat– sí que es personarà com a acusació.

Tant Oltra com Camps han comparegut aquest matí davant el jutjat d'instrucció número 5 de Castelló, en el qual també ha comparegut com a perjudicada la consellera de Justícia en funcions, Gabriela Bravo. Els tres han declarat mitjançant videoconferència.

En aquesta causa, en la qual consten com a investigades 20 persones i 17 com a perjudicades, s'investiga el perjudici causat per una sèrie de "rumors" sobre presumptes casos de pederàstia difosos en Internet des de fa uns 20 anys.

Mónica Oltra, que estava citada a les 9.45 hores d'aquest dilluns, ha declarat durant uns 10 minuts mitjançant videoconferència davant el jutjat que investiga possibles delictes d'injúries i calúmnies, en els quals també estan perjudicats altres polítics, personalitats de la justícia, de les forces de seguretat de l'Estat i empresaris.

La consellera, segons han informat fonts del seu gabinet de comunicació, ha relatat, a preguntes de la jutge i del fiscal, que l'any 2016 li va ser entregada en la Conselleria una documentació per part dels denunciants del conegut com a cas Bar Espanya el contingut del qual va ser valorat i es va decidir traslladar la informació a la Fiscalia, en considerar que era la competent per a efectuar les indagacions adients i perquè "era el deure de l'Administració a l'empara de la llei d'Enjudiciament Criminal".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit no personar-se i que els seus drets "siguen defensats pel Ministeri Públic, garant de l'interés general".

Camps sí que formarà part del cas

A més d'Oltra i Bravo, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps també ha declarar aquest dilluns per videoconferència, segons ha confirmat a EFE el seu advocat.

L'expresident de la Generalitat ha anunciat que es personarà en la causa, ja que en aquesta fase la jutgessa està oferint aquesta possibilitat als afectats, encara que no ha valorat el cas perquè encara s'està en fase d'oferiment d'accions.

La tercera de les citades aquest dilluns, Gabriela Bravo, estava citada a les 10.15 hores i ha comparegut també mitjançant videoconferència, encara que fonts del seu gabinet no han informat de si es personarà o no en el cas.

El passat dijous 9 de maig ja va declarar com a perjudicat l'expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra, qui també va anunciar la seua intenció de personar-se com a acusació perquè se sent afectat per un assumpte que va declarar que és una "canallada".

next