Oltra, sobre una piulada del responsable de Comunicació d'FGV: "Demostra que la lluita contra el masclisme és ben necessària"

Manuel S. Jardí va publicar un missatge en Twitter on es preguntava si la diputada Mireia Mollà "és o està molt bona"
8 febrer 2019 17:44h
Oltra ha remarcat que els missatges masclistes de Jardí estan "absolutament fora de lloc". Imatge d'arxiu. / DLV

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha remarcat que estan "absolutament fora de lloc" els missatges del responsable de Comunicació d'FGV, Manuel S. Jardí, en Twitter sobre la diputada Mireia Mollà. 

Oltra ha fet aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per una intervenció masclista de Jardí. Aquest va comentar una piulada en què s'informava que la parlamentària de Compromís a les Corts no repetiria com a diputada la legislatura vinent i deia: "Una pèrdua?, però si té càrrecs des que va prendre la comunió". En eixe mateix fil, un diputat socialista va afirmar que ella era "molt bona" i Jardí va preguntar: "És o està?".

Sobre aquest tema, Oltra ha afegit que això "demostra que la lluita contra el masclisme és ben necessària perquè aquest tipus de comentaris cosifiquen les dones, les jutgen per la seua aparença física, cosa que no passa amb els homes, i les denigren".

A més, ha comentat que aquestes piulades ja han sigut eliminades perquè "va haver-hi una intervenció directa" per part del govern; concretament, de la consellera d'Obres Públiques i Habitatge, María José Salvador. 

Oltra ha assenyalat que "el govern valencià, el primer paritari en la història de la Generalitat i que ha fet una aposta per la lluita i la igualtat entre homes i dones sense precedents, en absolut s'identifica amb aquest tipus de manifestacions per part d'una persona que ostenta responsabilitat pública".

next