Oltra considera un "colp dur" que el candidat del PSPV governe a Sueca amb el suport de la dreta

Compromís va guanyar les eleccions al municipi de la Ribera Baixa però el grup socialista no li ha donat suport per a governar
16 juny 2019 18:55h
Oltra assegura que l'ocorregut a l'Ajuntament de Sueca no canvia "cap relació" amb el PSPV. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Mónica Oltra, ha admés aquest diumenge que ha sigut "un colp dur" perdre l'Alcaldia de Sueca (la Ribera Baixa) a mans del fins ara socialista Dimas Vázquez, que es va fer aquest dissabte amb la vara de comandament en aquesta localitat amb el suport dels regidors de PP i Ciutadans. No obstant això, ha assegurat que aquesta situació no canvia "cap relació" amb el PSPV.

Així s'ha pronunciat la també coportaveu de Compromís a preguntes dels mitjans en l'acte de presa de possessió de Puig com a president de la Generalitat, on, en ser preguntada pels "pactes de dretes" que s'han reproduït en alguns municipis de tot l'Estat, ha valorat que al País Valencià "s'ha estés el pacte del Botànic".

Ha reivindicat que Compromís ha aconseguit 70 alcaldies, 35 d'elles amb majoria absoluta; ha posat com a exemple l'Ajuntament de València amb Joan Ribó al capdavant, i ha sostingut que, "quan Compromís governa, les persones revaliden eixe govern perquè són polítiques que milloren la vida de la gent".

Oltra ha sigut preguntada en concret sobre l'ocorregut a Sueca, on el PSPV ha obert expedient d'expulsió al nou alcalde, Dimas Vázquez, i a la resta de regidors socialistes que van donar suport a l'acord amb PP i Ciutadans.

Vázquez va ser investit amb aquests suports després que el passat dijous la subcomissió bilateral entre PSPV i Compromís sobre els pactes locals acordara que, en cas que la candidatura d'algun dels dos partits rebera per acció (amb un pacte signat amb la dreta) o per omissió (amb els vots) l'alcaldia, les dues formacions polítiques iniciarien expedients sancionadors d'expulsió als seus regidors.

De la mateixa manera, van acordar que també s'iniciarien expedients sancionadors d'expulsió contra aquells regidors que amb el seu vot favorable a formacions de la dreta propiciaren alcaldies d'aquests partits de dretes, de manera que impediren una alcaldia del PSPV o de Compromís.

Sobre aquest tema, la coportaveu de Compromís ha apuntat que el nou primer edil de Sueca "ha sigut elegit amb els vots del PP i Ciutadans, i ha contravingut eixe pacte del Botànic". "La direcció del PSOE ja ha fet públic que se'ls apartarà del partit. Ha sigut un colp dur, sobretot per als homes i dones que viuen a Sueca, però no canvia cap relació", ha indicat.

Inquirida pel cas de Vilallonga (la Safor), on Domingo García, de Compromís, ha aconseguit l'Alcaldia amb els suports de Fer Poble i el PP en perjudici del PSPV, Oltra ha apuntat que "ha d'anar pels mateixos camins" que en el cas de Sueca. "Quan no es compleixen els acords, se situa un al marge", ha resolt.

next