Oliver diu que amb "els 3.000 milions de l'ampliació del port podríem solucionar tots els problemes de València"

La candidata d'Unides Podem-EUPV a l'Alcaldia denuncia que l'Autoritat Portuària siga qui "decideix" què es fa al litoral "sense presentar-se a les eleccions"
11 maig 2019 13:07h
Oliver demana invertir els 3.000 milions per a soterrar les vies del Grau i Sant Isidre i connectar el port amb l'Albufera amb un corredor verd. / UNIDES PODEM-EUPV

VALÈNCIA. La candidata a l'Alcaldia de València per Unides Podem-EUPV, María Oliver, ha recriminat que, a la ciutat, qui més "ha decidit sobre el front del litoral ha sigut l'Autoritat Portuària de València (APV), que no es presenta a eleccions".

Així es va expressar aquest divendres en l'Ateneu Marítim del Cabanyal en un debat organitzat per la Plataforma El Litoral Per al Poble, segons ha explicat la coalició en un comunicat. "Heu de saber que enfront de les vostres cases el port vol construir la gasolinera del mediterrani", ha advertit Oliver.

La candidata ha asseverat que és l'APV qui "més ha decidit sobre el front litoral". Al mateix temps, Oliver va denunciar que l'autoritat portuària "no es presenta a les eleccions, però les seues decisions afecten, i a vegades greument, les nostres vides".

A més, va remarcar que fa poc s'ha licitat l'ampliació del port i que això "tindrà un greu impacte en la línia de costa de Cullera a Sagunt". També va denunciar que ningú del port "ha vingut a contar el que volen fer enfront dels barris marítims, però es veuran afectats d'igual forma".

María Oliver va afirmar que aquesta ampliació es va realitzar "sense els informes ambientals pertinents". "De veritat creieu que el tràfec de bucs petroliers enfront de les nostres cases no suposarà cap impacte en les nostres vides? Que no tindrà cap perjudici per als ecosistemes marítims i del litoral?", va insistir.

En aquest sentit, va subratllar que amb els 3.000 milions invertits "es podrien solucionar tots els problemes de València". En contraposició, va proposat destinar aquesta quantitat de diners per a soterrar les vies del Grau i de Sant Isidre, generar un corredor verd des del Parc Natural del Túria fins a l'Albufera, millorar totes les línies de rodalia i adquirir suficients autobusos de l'EMT per a millorar el transport públic i la qualitat de vida, entre altres mesures.

next