Oliva s'incorpora a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

El ple del consistori de la Safor aprova per unanimitat l'adhesió a l'entitat lingüística depenent de la Generalitat
8 abril 2019 16:44h
La proposta nascuda de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Oliva rep el suport unànime de tots els grups. / JOANBANJO-VIQUIPÈDIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Oliva s'ha incorporat a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, que depén de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. L'adhesió es va aprovar per unanimitat en l'últim ple del consistori.

La creació de la Xarxa "respon a la demanda de la societat valenciana i del món universitari d'avançar en el camí de la normalització del valencià en tots els àmbits de la vida", ha recordat l'Ajuntament d'Oliva en un comunicat.  

Per tal de fomentar la cooperació en matèria lingüística entre ajuntaments, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Generalitat, el 2009 va entrar en funcionament la Xarxa AVIVA. Aleshores es va materialitzar un conveni de col·laboració subscrit entre la Conselleria d'Educació, l'AVL i els ajuntaments, un acord del qual va formar part el consistori del municipi de la Safor junt amb altres 59 municipis, mancomunitats i diputacions.

L'adhesió de l’Ajuntament d'Oliva a la xarxa és "important i profitosa, ja que permetrà compartir i intercanviar informació, experiències i interessos comuns als serveis lingüístics valencians". La proposta de la Regidoria de Cultura, d'on depén el servei lingüístic, es va aprovar per unanimitat de la corporació local, de manera que es va mostrar, una vegada més, que "el nostre ajuntament sempre s'ha mostrat a favor de la normalització i la promoció de l'ús del valencià", ha explicat el consistori.

Cal recordar que la creació de la Xarxa va ser aprovada el passat mes de febrer i a la qual ja s'ha adherit l'Ajuntament de València, que en forma part des del passat mes de març.

next