Una obra teatral a La Nau recorda les pràctiques de la Secció Femenina durant el franquisme

'La Secció' il·lustra les imposicions educatives i religioses que van reprimir socialment les dones durant la dictadura de Franco
24 setembre 2019 10:43h
L'obra se centra en les figures de Pilar Primo de Rivera, Mercedes Sanz-Bachiller i Carmen Polo a través de l'evolució de la Secció Femenina. / UV

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà aquest dimarts, 24 de setembre, a les 19.30 hores, la representació de l'obra de teatre La Secció, que acosta al públic diferents aspectes relacionats amb la història recent "d'una forma pròxima i accessible". Concretament, l'obra versa sobre els principis i pràctiques de la Secció Femenina, que tanta repercussió van tindre en la vida de les dones durant la dictadura del general Franco. 

Segons explica la Universitat de València (UV), l'activitat està programada per la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica i per l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la UV. 

Enfront de visions androcèntriques esbiaixades per components de gènere, habituals en els relats sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista, l'obra La Secció vol presentar aspectes relacionats amb les imposicions educatives, polítiques, religioses i de gènere implicades en el model sociopolític impulsat durant el franquisme. 

L'obra se centra en les figures de Pilar Primo de Rivera, Mercedes Sanz-Bachiller i Carmen Polo a través de l'evolució de la Secció Femenina. Des del discurs inaugural de la Falange Espanyola, es recorre la història quotidiana de moltes de les nostres mares i àvies per a entendre molts aspectes que encara en l'actualitat perduren implícits en la memòria. 

Finalment, des de la UV destaquen que es tracta d'una producció "molt documentada" que versa sobre la història de les dones, i que està escrita, dirigida i interpretada per dones.

next