Nules estudia com sancionar Elilluminari per cantar malgrat que el concert s'havia suspés per ser "masclista"

El consistori va aprovar per unanimitat cancel·lar l'actuació en el festival Estany Summer Fest perquè considerava que atemptava contra les seues polítiques d'igualtat
22 juliol 2019 16:50h
El consistori es va assabentar aquest diumenge gràcies a les xarxes socials que Elilluminari havia pujat a l'escenari per a interpretar alguna de les seues cançons. / FB ELILLUMINARI

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Nules ha iniciat un procediment sancionador davant l'actuació del cantant Elilluminari en el festival Estany Summer Fest, celebrat aquest dissabte, 20 de juliol. També s'ha obert expedient a l'empresa promotora de l'esdeveniment i se li ha demanat un informe dels fets.

El consistori es va assabentar aquest diumenge gràcies a les xarxes socials que Elilluminari havia pujat a l'escenari per a interpretar alguna de les seues cançons malgrat que se li havia comunicat que la Junta de Govern Local va aprovar per unanimitat suspendre el seu concert per considerar que es tracta d'una actuació que atempta contra les polítiques d'igualtat promogudes per l'Ajuntament de Nules en els darrers anys. Com a exemple, una de les seues lletres diu: "Loco, tu mujer es una perra, una diabla".

Aquest dilluns s'ha començat el procés per decret d'Alcaldia d'acord amb l'Ordenança Municipal de Seguretat i Convivència Ciutadana, que segons l'article 32 del capítol I pot acabar amb una multa de fins a 3.000 euros per a l'artista i l'empresa.

La instructora del procediment serà la regidora de Polítiques d'Igualtat, Rosa Ventura, i també en formaran part agents de la policia local. L'alcalde de Nules, David García, assenyala que "ha sigut un fet molt greu que atempta contra l'autonomia del municipi i la dignitat de la ciutadania i que no pot quedar impune".

next