Diari La Veu del País Valencià
El fiscal acusa el jutge de Nóos de fer una instrucció ‘a la carta’
Europa Press / Palma

El fiscal Pedro Horrach ha acudit passades les 9.30 hores als Jutjats de Via Alemanya de Palma, on ha interposat el seu recurs d’apel·lació, que serà elevat al tribunal de la Secció Segona de cara a la seua resolució. En concret, Castro ha donat tres dies a les parts perquè puguen recórrer en reforma -davant el mateix Jutjat- la resolució judicial, i cinc dies perquè puguen fer-ho directament davant l’Audiència.

En un dur recurs, Horrach critica que el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 haja fet sobre la infanta “un judici de valor basat en meres conjectures: na Cristina de Borbó és culpable… no se sap bé de què, per a continuació mamprendre una intensa prospecció per a veure si l’enxampa amb un renuncie”.

“Quan el port de destinació està determinat abans d’iniciar la recerca, basat en meres conjectures, contamina de tal forma la marxa exploratòria que la converteix en un itinerari inamovible, en el qual els paràmetres d’imparcialitat, objectivitat i congruència que han de presidir qualsevol actuació judicial queden relegats”, subratlla taxativament el fiscal, contraposant aquests aspectes a una instrucció “presidida per un credo i no per la sana guia del dubte”.

En aquesta mateixa línia, el representant del Ministeri Públic acusa Castro d’abocar “insinuacions” que considera “un clar exponent de deriva judicial, conseqüència d’interferències mediàtiques que eleven a la categoria de dogma la paròdia de funcionaris sotmesos al poder governamental.

I açò perquè, ironitza, “la realitat ‘no ven’ i l’adopció de decisions fruit del simple exercici professional, sense intrigues o maquinacions fictícies, resulta anodí a efectes comercials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa