Diari La Veu del País Valencià
Willy Meyer dimiteix per la seua participació en una SICAV a Luxemburg

La Marea.

Willy Meyer ha anunciat aquest matí la seua dimissió. La renúncia pública s’ha produït gairebé un dia després que Infolibre publicara que, tant ell com Elena Valenciano (PSOE) i Miguel Arias Cañete (PP) estaven donats d’alta al Fons Voluntari de Pensions del Parlament Europeu.

Entre 2004 i 2009, l’eurodiputat d’IU va contribuir en dit fons, que actuava en una SICAV a Luxemburg. “Tenint en compte que les SICAV són entitats que pretenen burlar les obligacions fiscals de les empreses, ha decidit donar-se de baixa de la mateixa”, va informar IU el mateix dia. Des de llavors, les pressions dins de la formació per a forçar la seua dimissió han sigut molt fortes. A la nit, Meyer va aterrar d’urgència a Madrid a les 21.20 hores per a reunir-se amb la direcció de la formació.

Meyer, eurodiputat des del 20 de juliol de 2004, havia sigut cap de llista d’IU en les eleccions al Parlament Europeu en les tres últimes cites electorals. La seua renúncia implica l’entrada com a eurodiputat del número set de la candidatura d’IU, Javier Couso.

A més de l’acta d’eurodiputat, Meyer també ha deixat els seus càrrecs en la direcció federal d’IU.

Una setmana de tempesta interna

La tempesta interna que es viu en els últims dies el partit no afecta només Meyer. Divendres passat, cinc dirigents territorials d’IU van llançar un manifest en què demanaven la celebració d’una nova Assemblea Federal extraordinària per a canviar el rumb de la coalició. Els signants consideraven que IU “no ha sigut capaç d’adaptar-se al moment històric” ni d’entendre “el que va suposar el 15-M”.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa