Europa Press / RedactaVeu / València

Segons informa aquest departament, l’últim butlletí de fenomen advers emès per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) indica que, fins a les 21.00 hores, es poden registrar tempestes amb pedra i activitat elèctrica.

Davant aquesta situació, el CCE de la Generalitat manté el contacte amb tots els municipis que es troben en les zones afectades per la preemergència, així com amb els organismes d’emergència.

La Generalitat recomana extremar les precaucions, sobretot si van a eixir amb el cotxe, i seguir els consells bàsics a la població derivats de la situació de preemergència.

En concret, aconsella allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i no romandre en els ponts, usar el vehicle només si és absolutament imprescindible, circular preferentment per carreteres principals i autopistes i no intentar mai creuar un lloc inundat o un pont que oferisca dubtes sobre la seua resistència.

En cas de fenòmens tormentosos amb aparell elèctric, recomana evitar romandre a la part alta de pujols i apunta que, si es condueix, el cotxe és un bon lloc per a romandre després de baixar l’antena de la ràdio i tancar portes i finestres, ja que davant la caiguda d’un llamp es crea l’anomenada ‘Gàbia de Faraday’ que aïlla elèctricament.

Antella

Segons les mateixes fonts, a casa cal tancar les portes i finestres per a evitar corrents d’aire, ja que aquestes atrauen els llamps, així com desconnectar els aparells elèctrics per a evitar que siguen danyats per pujades de tensió.

En cas que la tempesta agafe per sorpresa en la muntanya i sense tenir a prop un cotxe o un refugi, no s’han de refugiar mai davall d’un arbre ja que podria actuar com a parallamps, sinó que el més convenient és esperar que passe la tempesta a la gatzoneta, quiets, el més ajaguts possible, tocant el sòl només amb les botes (la goma de les soles és bon aïllant), o asseguts damunt d’un objecte aïllant, com una corda enrotllada o la motxilla si no té armadura metàl·lica.

Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa