Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde i el regidor de Festes de Cullera imputats per l’incendi de la muntanya

RedactaVeu / Sueca.

La jutgessa de Sueca ha imputat l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán i al regidor de Festes, Andreu Piqueras, per l’incendi provocat en la muntanya d’aquesta localitat pels focs artificials de les festes patronals, segons ha informat en Twitter el TSJ valencià.

La titular de Sueca vol que Sanjuán explique per què autoritzà els focs malgrat la prohibició de les autoritats i bombers, segons informa el diari Levante-EMV. Serà el 14 de juliol.

Les investigacions se’n deriven de sengles denúncies de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) la Fiscalia Superior del TSJ del País Valencià contra l’alcalde de Cullera. Les dos formacions el consideren responsable de l’incendi del mes d’abril a la muntanya del municipi en haver autoritzar un castell de focs artificials.

Les denúncies remarquen que el Centre de coordinació d’emergències de la Generalitat Valenciana va notificar per fax a l’Ajuntament de Cullera la prohibició de realitzar focs artificials en aquella jornada a causa del nivell 3 de preemergència per incendis.

Esquerra Unida demana la dimissió de Sanjuán

Lluís Torró (EU): “La imputació de l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, per l’incendi hauria de ser la línia roja definitiva que hauria de fer que el PP exigira immediatament el lliurament de l’acta i la seua dimissió immediata. El senyor Sanjuán no pot estar ni un minut més al front de l’Ajuntament de Cullera, i el PP, i la senyora Bonig com a secretària general del PPCV en primer lloc, haurien d’exigir-li immediatament la dimissió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa