Diari La Veu del País Valencià
L’oposició exigeix la compareixença de Wert sobre El Cabanyal
Europa Press / València

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior a la comissió d’urbanisme el socialista Vicent Sarrià, el grup del qual ha registrat preguntes sobre el “suposat acord”, i també el portaveu d’EU, Amadeu Sanchis, que urgeix Wert a explicar “en quin punt està l’acord” i “quant hi ha de cert en el que va dir l’alcaldessa” perquè, al seu judici, “el pla del Cabanyal està més bloquejat que mai”.

Des de Compromís han assenyalat que també exigiran que Wert explique en el Congrés els detalls del suposat acord aconseguit pel seu departament i l’Ajuntament. El seu portaveu, Joan Ribó, opina que “no és comprensible que es presente un projecte que no protegeix la trama urbana del Cabanyal i que manté la prolongació de Blasco Ibáñez”, en el que considera “una nova cortina de fum de Barberà per a tapar els continus revessos que rep de la justícia la seua aposta per la destrucció del Cabanyal”.

Sarrià ha acusat Barberà de “mentir” en anunciar “un fals acord perquè ningú ha vist reflectit dit acord en cap lloc i, és més, el mateix Ministeri va matisar les declaracions de l’alcaldessa sobre que eixa és la proposta que l’Ajuntament li fa al Ministeri i ara els seus tècnics han de valorar-lo”, de manera que “els mateixos tècnics que van informar en l’anterior ocasió -en l’ordre sobre l’espoli- hauran de fer-ho en aquesta”.

Al seu judici, “és obvi que Barberà, a un any de les eleccions municipals, necessita intentar fer creure que el problema que ella mateixa ha generat està en vies de solució, i rés més lluny de la realitat”. És més, defensa que “la seua proposta continua vulnerant la protecció tant de la zona BIC com de la resta del conjunt històric protegit del Cabanyal”, i aposta per “esperar a veure quina és la reacció real del Ministeri, no la que explique Barberà”.

Grau “entén, encara que no comparteix” l’enuig veïnal

En la seua compareixença després de la comissió d’urbanisme, el vicealcalde Alfonso Grau ha assegurat “entendre encara que no compartir” “l’enuig” dels veïns per no concedir llicències, ja que “l’ordre ministerial parla clarísimament de la suspensió de tota actuació fins que es produïsca l’adequació” en la qual treballen.

A més, es mostra “d’acord que un acord no substitueix una ordre” i explica que precisament treballen a “convertir en un document urbanístic de planejament aquest esbós que es va presentar” perquè “es porte al ple i s’aprove” i que, després, “es traslladarà al Ministeri i el Ministeri donarà la seua opinió, que en principi tot apunta al fet que serà favorable”, postil·la.

Segons Grau, “en eixe mateix moment hi haurà un acord del Ministeri almenys del mateix rang que l’ordre”. “Per tant, no veig la prevaricació per cap costat”, ha respost en al·lusió a les crítiques abocades per veïns en aquest sentit, que atribueix al fet que “s’han precipitat i esperaven que mai s’arribara a una solució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa