Diari La Veu del País Valencià
El PPCV diu que la concessió de CIS dóna als valencians ‘llibertat d’ensenyament’

Redacta Veu / Europa Pres / València

La sotssecretària de Política Social del PPCV, Eva Ortiz, ha assegurat aquest dissabte que la concessió dels dos primers Centres d’Iniciativa Social (CIS) a Elx i Calp és una de les mesures del Consell perquè els valencians tinguen “llibertat en l’ensenyament així com dret a la lliure elecció de centre docent”.

Així s’ha pronunciat la dirigent del PP en un comunicat, en el qual ha fet referència a la publicació del plec per a la concessió d’aquests dos CIS, que seran construïts per entitats privades en sòl dotacional públic.

L’anunci de la creació de centres privats a Elx i Calp ha sigut durament criticada pel sindicat CCOO PV i partits de l’oposició com ara EUPV.

La Conselleria atorgarà concessions sobre parcel•les cedides pels ajuntaments amb la finalitat de construir i gestionar un centre privat que se sotmetrà al règim jurídic dels centres concertats, les concessions seran per 75 anys i al terme la totalitat de les obres i instal•lacions seran de la Generalitat.

Ortiz ha ressaltat que l’objectiu és “que els pares estiguen involucrats en quina educació volen pels seus fills i que per tant puguen escollir on volen que estudien amb independència de la zona en la qual viuen o treballen els pares”.

Segons ha incidit, en les polítiques del PP l’educació “és un tema molt important ja que el futur és dels xiquets i joves de hui, i per açò hem de garantir-los una educació pública de qualitat i amb les millors infraestructures”.

En aquest sentit, ha recordat que el territori valencià “és pioner a implantar nous mètodes d’educació, com el nou model de formació professional dual o la decidida aposta pel plurilingüisme en l’ensenyament públic valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa