Diari La Veu del País Valencià
Brutal pallisa per dir que ‘els bous’ són una festa violenta

RedactaVeu / València

El 15 de juny un grup d’aficionats taurins van apallissar brutalment un home en sentir-lo dir que els bous al carrer li semblaven una festa violenta, segons informa la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA), que ha condemnat els fets.

La víctima, veí d’Alboraia, pateix greus lesions al cap i desplaçament de mandíbula que haurà de ser intervinguda perquè li recol•loquen el paladar i el maxil•lar.

L’home, de 47 anys i veí d’Alboraia, caminava pel carrer parlant amb un amic que estava de visita al País Valencià. Quan varen passar pel davant de les tanques que delimitaven la zona de linxament dels bous pel carrer Sant Pancraci d’Alboraia, la víctima li va explicar al seu amic del que es tractava, i va afirmar que li semblava “una festa violenta”. En aquest moment un grup de joves el van sentir i van començar la brutal agressió, que va anar acompanyada d’insults xenòfobs.

La Guàrdia Civil ja ha detingut dos joves acusats de participar presumptament en l’agressió i ha identificat diverses persones més, entre elles un menor. Les recerques continuen per esclarir l’ocorregut i no es descarten més detencions.

Per a la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) la imposició a tota la ciutadania dels bous al carrer es tradueix en l’ocupació de l’espai públic, que resta bloquejat amb les tanques, reté les persones que viuen al perímetre i expulsa les qui rebutgen que el linxament d’animals esdevingut festa. Segons l’entitat s’ha d’incloure l’amenaça permanent per part dels aficionats als bous, les agressions a persones antitaurines que entren o estan a prop d’aquests espais públics i, l’atac a qui manifesta lliure però privadament la seua opinió.

Paper mullat

Malgrat les normes de seguretat i mesures per fer-les efectives que, segons la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana, s’apliquen de forma estricta; la PIA afirma que “aquesta és una nova evidència, com moltes altres, que el Reglament és paper mullat i que les mesures de “seguretat” estan centrades en assegurar que les vulneracions no es fan públiques fins que la gravetat dels fets ho impedeix, com és que el bou mate una persona, que el bou es mori a causa del que està patint o que s’apallissi una persona”.

Així mateix insisteixen que “això no és cultura valenciana” i que si alguna cosa han d’aprendre els xiquets i xiquetes, “és que la nostra cultura és tot el contrari a això”.

Comparteix

Icona de pantalla completa