Diari La Veu del País Valencià
El Consell anuncia que recorrerà la sentència sobre els informes de Vaersa

Redactaveu / València

El Govern valencià recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que ordena que es pose fi a la pràctica que Vaersa realitze estudis de declaració d’impacte ambiental en excedir les seues competències perquè eixos expedients eren al final “supervisats” per un tècnic de la Generalitat, la qual cosa “avala els informes i tota l’activitat que es desenvolupava en eixa empresa pública”.

Així ho ha anunciat la portaveu de l’Executiu autonòmic, María José Català, a preguntes dels mitjans en la inauguració de les XXVII Jornades Present i futur de la comunicació a València ‘El paper dels mitjans de comunicació locals com a factor de progrés en la Comunitat’.

La també consellera d’Educació, Cultura i Esport ha confirmat que la mateixa Advocacia de la Generalitat li ha comunicat que recórrerà la decisió en entendre que, encara que és veritat que els informes els realitzava Vaersa, “finalment un funcionari de la Generalitat, de la casa, els supervisava”.

“Entenem que el fet que en l’últim tram del procés el tècnic de la casa avalara l’actuació de Vaersa justifica que, evidentment, la Generalitat estava al corrent i els informes es van tramitar correctament”, ha argumentat.

Així mateix, Català ha comentat que aquest cas “es va produir en un moment molt concret, de molta activitat, que els serveis propis de la casa no donaven proveïment pel que es va haver de recórrer a la col•laboració d’empreses públiques”.

En la mateixa línia, ha asseverat: “Ara no es produeix aquest cas perquè els nostres serveis cobreixen de forma reeixida tots els expedients que es tramiten”.

La portaveu ha agregat que el Govern valencià creu que no va haver-hi cap problema en el control, ja que dita supervisió final del tècnic de la Generalitat “justifica que estava al corrent i que els informes es van tramitar correctament”.

Intersindical Valenciana havia demanat al president Fabra que “no recórrega la sentència –interpose cap recurs de cassació-, perquè no té sentit allargar inútilment l’agonia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa