Diari La Veu del País Valencià
Estabilitzat l’incendi de la Vallesa després de calcinar 30 hectàrees

Europa Press / València

Efectius de Bombers i de la Unitat Militar d’Emergències (UME) refresquen aquest dissabte el perímetre de l’incendi, ja estabilitzat, declarat a l’entorn de la Vallesa, que ha afectat els termes municipals de Paterna i, especialment, a Riba-roja (Camp de Túria).

Segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), l’incendi continua estabilitzat i set brigades amb dues autobombes, un coordinador forestal i la UME es troben refrescant la zona. Segons les primeres estimacions, el foc ha calcinat 30,65 hectàrees.

L’incendi es va declarar poc després de les 14.00 hores del divendres, ha afectat el Parc Natural del Túria i ha provocat l’evacuació preventiva d’entre 300 i 400 xalets de la urbanització València la Vella i els carrers pròxims al barranc Traver.

A més, el conseller de Governació, Luis Santamaría, que va assumir aquest divendres el càrrec, va acudir al Lloc de Comandament Avançat per a conèixer l’evolució de l’incendi i va agrair la labor dels efectius i la coordinació entre les Administracions. De la mateixa manera, va confirmar que una casa de fusta ha quedat calcinada pel foc.

Així mateix, un bomber municipal de València de 47 anys va resultar ferit amb cremades de segon grau en cara, tòrax i braços mentre participava en les tasques d’extinció de l’incendi. Encara que va ser traslladat en ambulància a l’Hospital La Fe, poc després va ser donat d’alta, segons fonts sanitàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa