Diari La Veu del País Valencià
Compromís creu trencada la legislatura després que el PP haja apartat Oltra

ACN / València.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha advertit aquest dijous al president de la Generalitat Alberto Fabra que haurà “trencat la legislatura” si no reconsidera la suspensió d’un mes a Mònica Oltra de la condició de diputada. Morera ha fet aquesta advertència durant la seua intervenció a la sessió de control a les Corts, on ha acusat el PP d’aplicar “de manera abusiva un reglament amb la seua majoria absoluta”.

El cap del Consell, Alberto Fabra, ha justificat la suspensió de la diputada amb el reglament de les Corts Valencianes i ha posat l’exemple d’un alumne que no fa cas a les indicacions del professor.

La suspensió d’un mes a la diputada de Compromís Mònica Oltra, aprovada amb els únics vots del PP aquest dimecres, ha centrat part del debat d’aquest dijous durant la sessió de control al president Alberto Fabra a les Corts.

Durant el seu torn d’intervenció, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha lamentat el que ha qualificat de “mesura indigna” i de “gravíssim atemptat a les institucions democràtiques”. Morera ha acusat directament Fabra d’instigar aquesta suspensió i ha dit que el PP “no pot donar lliçons”. 



El portaveu de la coalició ha preguntat a Fabra si està d’acord amb aquesta “persecució” i s’ha demanat quina és la inhabilitació per als responsables dels diferents casos de corrupció, dels responsables d’haver tancat Ràdio Televisió Valenciana, de l’elevat deute públic o dels 700.000 valencians a l’atur.



“S’han dedicat a perseguir la diputada que més ha perseguit la corrupció en aquesta cambra i no ens faran callar”, ha dit Morera. 



Alberto Fabra ha justificat l’expulsió i ha dit que “li agrade o no ací el que s’ha fet és complir amb el reglament”. Fabra ha posat com exemple de la sanció a Oltra el cas d’un professor que crida l’atenció a un alumne i que aquest no li vol fer cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa