Diari La Veu del País Valencià
Fabra rebaixarà a 25.000 les firmes necessàries per a la ILP

RedactaVeu / Europa Press / València

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat aquest dijous que després de l’estiu el Consell aprovarà un nou projecte de llei d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “més ambiciós” per a rebaixar de 50.000 a 25.000 les signatures necessàries per a la seua tramitació.

Així ho ha avançat Fabra durant la seua intervenció en la sessió de control al president en el ple de les Corts, després d’una pregunta formulada pel síndic de Compromís, Enric Morera, qui li ha plantejat per què el Consell no aplica mesures “per a millorar la democràcia, impulsar l’autogovern i donar solucions a la gravíssima situació social i d’empobriment que pateix el nostre poble”.

Així mateix, Morera ha protestat per la sanció a la portaveu adjunta del seu grup, Mònica Oltra, de suspensió de la condició de diputada durant un mes. Fabra ha respost que “el que s’ha fet és complir el Reglament” de les Corts i ha criticat que Morera vulga ser “jutge, part, el que centra, el que remata, el que toca la música i el que balla”.

Respecte a la nova llei que rebaixa les firmes necessàries per a la ILP, Fabra ha indicat que “açò és apostar per la democràcia i la participació dels ciutadans en la vida de la institució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa