Diari La Veu del País Valencià
Ràdio Terra inicia una campanya de micromecenatge per emetre l’1 de setembre

ACN / Barcelona.

El panorama radiofònic català comptarà a partir de l’1 de setembre amb una nova emissora. Es tracta de Ràdio Terra, que serà l’única que estarà disponible en català arreu dels Països Catalans i comptarà almenys amb un corresponsal per comarca.

Els seus impulsors han començat una campanya de micromecenatge per finançar l’estudi central, que serà a Reus, seguint la filosofia descentralitzada de la nova emissora.

Tot i així, expliquen els seus impulsors en un comunicat, es treballarà per crear una xarxa d’estudis que puguen servir per engegar projectes locals. L’emissora serà un projecte autogestionat i dependrà de la comunitat que la facen viable mitjançat una subscripció de dos euros al mes.

Ràdio Terra ja ha superat els 200 socis, que han de garantir la viabilitat del projecte i la seua independència. Pel que fa la campanya de microfinançament per construir l’estudi central de l’emissora, que serà a Reus, l’objectiu és assolir els 12.000 euros a través de TotSuma.cat per poder així habilitar la infraestructura i començar les emissions l’1 de setembre.

El Totsuma de Ràdio Terra va començar el 26 de maig i a 34 dies per a la fi de la campanya s’han recaptat més de 4.000 euros.

#FemRàdioTerra

>

Un cop aconseguit el finançament, es començarà a treballar amb la programació i la graella de continguts. La construcció de l’estudi s’iniciarà el 10 de juliol i l’agost es destinarà a perfilar la programació per començar les emissions l’1 de setembre.

Entre les compensacions per col·laborar, hi ha des de la impressió del nom del mecenes al disseny corporatiu del vidre de la seu de l’emissora o un any de quota d’associat a lots de llibres i CD, a més de concerts d’artistes com Pau Alabajos i Cesc Freixas, fins a un sopar en un casal popular i caps de setmana a la Garrotxa, Priorat i la Mariola. Dependrà de les aportacions, que van des dels 10 euros fins als 300.

Comparteix

Icona de pantalla completa