Diari La Veu del País Valencià
Muixeranga del País pel dret a decidir i parlar en la nostra llengua
RedactaVeu / València

El pròxim diumenge 8 de juny, en la plaça Major d’Algemesí, a les 12 hores, una muixeranga formada per membres de les colles de tot el País com a símbol de reclamació popular de democràcia i diàleg, i de respecte de la nostra llengua i cultura.

L’acte, senzill i ple de simbolisme, es realitza en suport a la campanya que porta com a lema ‘Catalans want to vote. Human towers for democracy’, en què el mateix diumenge i a la mateixa hora s’alçaran diversos castells en capitals europees com a expressió de suport popular al dret dels catalans a votar sobre el futur, tal com una majoria absoluta de la seua ciutadania i del seu Parlament reclamen.

L’acte que tindrà lloc a Algemesí serà una mostra per expressar el desig dels valencians de reclamar diàleg a un Govern que no el practica i de defensar la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit, segons un comunicat d’ACPV i vol ser “un gest que representa la nostra voluntat de ser com a poble”, al temps que una iniciativa unitària protagonitzada per les colles muixerangueres com a representants de la cultura popular valenciana.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) -com a entitat que defensa la llengua i cultura, i tenint en compte que la llengua no pot ser parcel•lada, i també els valors de progrés- té un acord de federació amb les entitats Òmnium Cultural –de Catalunya- i Obra Cultural Balear.

En base a aquest acord, i de manera coordinada amb les altres dues entitats amb les quals formen la Federació Llull- s’ha acordat impulsar la iniciativa que també al País Valencià s’alce una torre humana “donant suport a la campanya i expressant, a més, el desig dels valencians de reclamar diàleg a un Govern que no el practica i de defensar la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit”, segons un comunicat d’ACPV.

“Perquè no es tracta només de donar suport a la reclamació de la majoria de la societat catalana a un dret tan elemental com el del vot, sinó també reclamar al Govern espanyol una actitud més democràtica, de diàleg, en aquest i molts altres temes -censura de TV3, reformes unilaterals de l’ensenyament que no tenen en compte ni els drets lingüístics ni la qualitat, crisi social.”, indica la nota.

I afegeix:”I també es tracta de reafirmar la unitat de la llengua, sovint tan atacada per aquest mateix Govern, amb una acció coordinada per les entitats que formem la Federació Llull.

Comparteix

Icona de pantalla completa