Diari La Veu del País Valencià
Cercle Obert denunciarà davant Fiscalia l’actuació junt al Nou Mestalla
L. Part / València

La plataforma ciutadana Cercle Obert de Benicalap ha anunciat que denunciarà davant la Fiscalia l’Actuació Territorial Estratègica prevista en l’avinguda Corts Valencianes – Nou Mestalla (Benicalap-Campanar), “per atemptar contra l’interès general” i incrementar “la ja excessiva” densitat de trànsit a l’empitjorar la manca d’aparcaments en la zona.

La plataforma ciutadana subratlla que, les modificacions estan previstes en l’espai que ocupa l’encara públic espai -on hui es pot contemplar l’esquelet del Nou Mestalla, que “segueix sent propietat municipal, i per tant “propietat de tots i cadascun dels ciutadans”.

A més, recorda que cap de les dues parts ha perfeccionat el Conveni subscrit fa ja huit anys, “sent aquest punt un aspecte que ha de ser investigat per la Fiscalia, donat el tracte de favor que s’ha realitzat a una empresa privada”.

“La falta d’aparcaments en tota la zona -i en el mateix complex del Nou Mestalla- i les noves construccions hoteleres i comercials previstes en una zona altament saturada d’eixos elements, indica la falta de rigor científic i intel•ligència a l’hora de planificar i modificar l’estructura de barris, que arrosseguen greus manques educatives, culturals, assistencials, esportives”, sosté cercle Obert.

L’entitat recorda que el citat espai on hui s’alça l’esquelet del Nou Mestalla, va ser expropiat als seus legítims amos, a fi de crear un espai cultural i esportiu de titularitat i ús públic, tal com va ser anunciat oficialment pels promotors, constructors i pel mateix Ajuntament de València en el seu moment.

Imatge de l’hotel Hilton, tancat en l’actualitat, captada des d’un helicòpter.

‘Saturació’ de trànsit, hotels i centres “innecessaris”

La plataforma veïnal de València ha anunciat que “rellançarà de nou” la Plataforma contra l’Estadi i el nou projecte que afavoreix i promou la Conselleria d’Infraestructura a través de la que considera “surrealista” Actuació Territorial Estratègica en l’avinguda Corts Valencianes – Nou Mestalla (Benicalap-Campanar) “per atemptar obertament contra l’interès general i vulnerar el dret que tenim els valencians a viure en espais dignes i no saturats” pel trànsit i “enormes” zones comercials i hoteleres innecessàries.

Cercle Obert denuncia en aquest sentit que els valencians de la zona Nord de la ciutat de València “sobrevivim en aquesta molt abandonada i degradada perifèria”, ja que “al barri i a tota la zona nord li fan falta escoles bressol, un Institut de Formació Professional, la rehabilitació urgent de tot el seu Patrimoni Industrial i rural, la reubicació i ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes en alguns dels elements del Patrimoni Cultural que es rehabilite, centres d’assistència per a persones majors i sense recursos, l’ampliació del Parc Municipal de Benicalap i la creació de noves zones verdes i espais enjardinats.

Cercle Obert de Benicalap vol manifestar a les autoritats que la zona “està saturada d’hotels i macrocentres comercials”, per la qual cosa considera “lamentable i patètic” que la Generalitat Valenciana insistisca a construir nous macrocentres i grans hotels en zones urbanes amb elevadíssimes taxes de desocupació. I més “quan alguns tan emblemàtics i luxosos com el Hilton s’han vist obligats a tancar i altres hotels estudien el tancament imminent, per la crònica i visible falta de clients”.

“Massa” hotels per a “tan pocs” turistes

Segons Cercle Obert, València “ha passat a ser una de les ciutats del món amb major nombre d’hotels, a pesar que té una trista taxa de visites turístiques que no justifiquen la creació de noves residències hoteleres”.

La plataforma anuncia una “llarga i dura contesa” contra la “falta d’ètica i sensibilitat” que demostra la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament que presideix Rita Barberà, atès que eixa Actuació Territorial Estratègica no beneficia gens els residents de la zona.

Tot al contrari, afegeix, beneficia únicament “especuladors internacionals, que no anhelen ni aspiren a respectar l’espai públic i consolidar la convivència harmònica entre els habitants de la ja saturada de trànsit i altament contaminada” zona de Benicalap-Campanar.

Per tots aquests motius, Cercle Obert exigeix a la la consellera Isabel Bonig i a l’alcaldessa Rita Barberà la “retirada immediata” d’eixa Actuació Territorial Estratègica.

Al mateix temps demana “que s’abandone un model que s’ha demostrat altament letal, improductiu i absurd, lamentant la falta d’intel•ligència i ètica que demostren els responsables institucionals, que porten anys actuant d’esquena a la realitat i als vertaders interessos de la majoria dels ciutadans”.

L’encabotament i la malaptesa de la qual fan gala l’alcaldessa Rita Barberà i la conseller i actual portaveu del Consell “els passarà factura política en breu”, vaticina cercle Obert, “donat el gran rebuig que tota la zona afectada segueix manifestant a la que tots qualifiquen com a aberrant, absurda i innecessària” Actuació Territorial Estratègica en l’Avinguda de les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa