Diari La Veu del País Valencià
Blasco posa 200.000 € i evita entrar a la presó
Europa Press / València

Blasco ha dipositat la fiança en el compte de consignacions de la Sala civil i Penal del tribunal, i així no ingressarà a la presó fins que el Tribunal Suprem (TS) declare ferma la resolució que el condemna a huit anys de presó per un delicte continuat de malversació de cabals, en concurs amb un delicte de tràfic d’influències, un altre de prevaricació i un delicte de falsedat en document oficial. Precisament aquest dijous al matí acaba el termini perquè les parts anuncien els recursos al TSJ.

L’exconseller -qui té embargats comptes i béns per part del Tribunal de Comptes– tenia un termini de 48 hores des d’aquest dimarts -una vegada notificada la resolució- per a dipositar la fiança, i aquest dimecres ja l’ha fet efectiva. Així mateix, ha lliurat el seu passaport, amb la qual cosa no podrà eixir d’Espanya. També té l’obligació de comparèixer periòdicament davant el tribunal, per evitar qualsevol risc de fugida.

Totes aquestes mesures cautelars van ser adoptades aquest mateix dimarts per part del tribunal després que en una vista les acusacions -Fiscalia Anticorrupció, Advocacia de la Generalitat i Antonio Penadés- sol·licitaren per a l’exconseller la presó incondicional i, subsidiàriament, el pagament d’una fiança de dos milions d’euros davant el risc de fugida.

El tribunal va atendre en part aquestes sol·licituds i va ordenar presó per a Blasco però eludible amb 200.000 euros de fiança en entendre que en ser el “principal promotor” dels fets, podria tenir “contactes i relacions” per a una “eventual elusió” de la justícia fins que es declare ferma la sentència. No li va decretar presó incondicional ni li va imposar la fiança de dos milions d’euros en entendre la quantitat desorbitada.

Comparteix

Icona de pantalla completa