Diari La Veu del País Valencià
Protesta aquest migdia dels advocats del torn d’ofici a la Ciutat de la Justícia de València

L. P. / València

Hui dimecres, dia 4 de juny, a les 12.00h i a la porta de la Ciutat de la Justícia de València, l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de València (ICAV), participarà en la concentració contra la Reforma de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta, i en suport de tots els advocats que presten un servei tan essencial.

El motiu de la concentració, promoguda per l’Associació de Joves Advocats (AJA), en línia amb la Confederació Espanyola i del Consell General de l’Advocacia, és sol•licitar la retirada del projecte de llei d’assistència jurídica gratuïta amb la finalitat d’elaborar-ne un de nou, amb la participació no solament del Ministeri sinó de tots els operadors jurídics, que millore les condicions dels professionals i els drets dels ciutadans.

A la concentració s’han sumat totes les seccions de l’ICAV, en defensa d’un servei de qualitat i en defensa de la dignitat de l’Advocacia que rebutja que un Advocat d’Ofici cobre 1.30 euros per hora i ser els pitjor pagats de tot l’Estat espanyol.

Foto: Icav
Suport de la PAH de València

A més a més, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València dóna suport a l’acció de lluita que les advocades i advocats del torn d’ofici i assistència jurídica gratuïta han convocat per a aquest dimecres en la Ciutat de la Justícia. La Plataforma subratlla el paper “essencial” que els advocats i advocades del torn d’ofici i justícia gratuïta tenen en els procediments d’execució hipotecària i que considera “insubstituïble”.

Així mateix, la PAH de València subratlla el paper “essencial que els advocats i advocades del torn d’ofici i justícia gratuïta tenen en els procediments d’execució hipotecària” i que considera “insubstituïble”, i explica que “així com els demana la seua major dedicació i qualitat per a defensar els interessos de les persones que poden perdre el seu habitatge, amb el mateix afany i fermesa està al seu costat i defensa braç a braç la seua lluita, hui i quan faça falta”.

Per aquestes raons, la PAH de València manifesta que assumeix “com a pròpies” les seues reivindicacions –les dels advocats- i exigeix a les administracions públiques que “assumisquen la seua responsabilitat d’aconseguir un servei públic de la major qualitat” perquè “sí que es pot”.

Foto: Icav

Comparteix

Icona de pantalla completa