Diari La Veu del País Valencià
Torró trasllada l’escultura de Miró i l’esquerra demana la paralització

Gent de la Safor / Gandia.

Una representació de partits polítics de Gandia han sol·licitat en el Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia la paralització cautelar immediata de les obres del trasllat de l’escultura “25 d’abril. 1707”, davant la mutilació a què s’està sotmetent l’obra, mitjançant l’ús d’una serra radial i bufadors, segons han denunciat.

La denúncia contra l’Alcalde de Gandia, Arturo Torró, va ser feta per les regidores Diana Morant, del PSPV, Lorena Milvaques, de Compromís i pel responsable d’Esquerra Republicana del País Valencià, Vicent Terol.

En la mateixa s’assenyala que “existeix un expedient administratiu municipal en el qual consta que la retirada de l’obra ha de dur-se a terme en presència de l’autor, entre altres requisits tècnics”.

També asseguren que “des de les sis del matí es troba barrada la plaça 25 d’abril i a l’interior treballen operaris contractats per l’Ajuntament que es troben serrant amb una radial l’obra, mutilant la mateixa i perdent la seua integritat com a obra d’autor”. Afigen que tot açò “sense haver sigut comunicat als denunciants personats en l’expedient administratiu encara en curs, sense resolució definitiva i sense haver-ho notificat a l’autor Antoni Miró, incomplint l’acordat en el procediment administratiu, podent constituir tals fets un delicte de prevaricació, de danys al patrimoni cultural i als drets d’autor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa