Diari La Veu del País Valencià
Miquel Navarro posa la ciutat en mans dels xiquets
Europa Press / RedactaVeu / València

El taller està dirigit principalment a xiquets entre 5 i 12 anys en grups escolars a més de públic familiar. Encara que no és exclusiu per a menors, ja que joves i adults estan convidats també a participar.

L’activitat inclou una visita guiada a la mostra permanent de Miquel Navarro que es troba a la mateixa sala on els participants descobriran les ciutats de Navarro que podran interpretar de forma lliure.

L’objectiu és aproximar al públic infantil a l’art i els seus valors i concretament a l’obra contemporània, a través de les creacions de Miquel Navarro, “un dels artistes més representatius de la nova escultura dels anys setanta i huitanta”, subratllen.

Respecte als valors que transmet aquesta activitat contribueix a desenvolupar la creativitat i el talent artístic dels participants al mateix temps que reforçar les nocions cíviques de cooperació i respecte als altres així com l’afirmació de la pròpia personalitat en un marc de llibertat i tolerància. El treball en grup afavoreix la col·laboració.

‘Una Urbs en les teues mans’ concebuda com a projecte educatiu és al seu torn una obra d’art al més pur estil de Miquel Navarro. En concret, és una instal·lació composta per centenars de petites peces grises d’alumini amb formes cúbiques, còniques o prismàtiques, repartides en 50 metres quadrats que configuren una ciutat en la qual es pretén que els participants creen lliurement la seua. És un joc interactiu on se’ls ofereix als xiquets crear un espai, remodelar-lo i, d’aquesta manera, manifestar la seua personalitat.

Amb açò es pretén que els alumnes descobrisquen la ciutat, i manifesten la seua pròpia percepció de la mateixa, utilitzant paràmetres com: horitzontalitat, verticalitat, forma i estructura, en definitiva, que projecten la seua visió de com pensen i imaginen una urbs.

Comparteix

Icona de pantalla completa