Diari La Veu del País Valencià
EU portarà al jutge Castro la documentació de la trama Over Marketing del cas Arena
.

RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha anunciat que aportarà la documentació oficial sobre Over Marketing al Jutjat d’Instrucció número 3 de València.

Blanco denuncià la branca valenciana del cas al jutge José Castro que investigava, en el marc del megasumari del Palma Arena, el presumpte finançament il•legal del Partit Popular. “La Generalitat va adjudicar contractes a Over Marketing per més de 6 milions d’euros entre 2002 i 2005, en adjudicacions a dit de contractes menors o en concursos en què l’oferta d’eixa empresa no era la més barata”, explica el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts

El diputat i portaveu adjunt d’EU ha afegit que “està totalment acreditat, entre altres coses per l’autoconfessió de l’empresari en seu judicial, que finançà el partit conservador de manera presumptament il•legal”.

Serafín Castellano i els 22 contractes a Over Marketing

Al País Valencià, el cas afecta “l’encara secretari general del PP valencià i conseller de Governació, Serafín Castellano”, recorda Blanco, qui va presentar la primera denúncia al jutjat d’instrucció número 3 de Palma el 12 de novembre de 2012, i després va ampliar la mateixa amb més documentació el 15 de gener de 2013.

“Esperem que el jutge Castro porte a terme aquesta investigació per a depurar les responsabilitats penals, i ja que també s’ha obert una altra investigació en València, aportarem al jutjat els mateixos contractes i expedients administratius. Volem col•laborar amb la justícia en la persecució dels lladres que han desviat fons públics al seu partit o als seus negocis”, afirma.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts també ha criticat que “Zaplana i Matas exportaren la trama Over al Govern d’Aznar”, i ha recordat que segons una resposta del secretari d’Estat d’Administracions Públiques al diputat d’EUPV-Els Verds, Ricardo Sixto, es van atorgar 22 contractes a aquesta empresa per part del Govern central entre 2002 i 2004 per un total de 8,7 milions d’euros.

Finalment, Blanco ha recordat que “coincidint amb l’arribada d’Eduardo Zaplana al Govern d’Aznar, Over Marketing va començar a obtindre contractes públics de diversos ministeris.

Comparteix

Icona de pantalla completa