La Fiscalia demana per a Blasco presó immediata o retirada de passaport

El TSJ decideix el dilluns si aplica mesures per evitar la fugida
30 maig 2014 01:00h
Europa Press / RedactaVeu / València

El tribunal valencià ha previst aquesta convocatòria després de sol·licitar-ho Fiscalia Anticorrupció, ja que es planteja sol·licitar mesures cautelars per als condemnats en aquesta primera peça, en la qual s’han jutjat irregularitats en la concessió d’ajudes a la Fundació Cyes l’any 2008 per a projectes a Nicaragua. El ministeri públic es planteja aquesta possibilitat fins que es declare ferma la sentència, que és recurrible davant el Tribunal Suprem.

El primer que ha d’acudir al tribunal valencià dilluns que ve és Rafael Blasco, condemnat a huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per un delicte continuat de malversació de cabals, en concurs amb un delicte de tràfic d’influències, un altre de prevaricació i un delicte de falsedat en document oficial. Haurà d’assistir a les 10 hores.

A Blasco li seguirà, a les 10.15 hores, l'exsecretària general de la Conselleria Tina Sanjuán, condemnada a set anys, sis mesos i un dia de presó, així com a 17 anys i mig d’inhabilitació; després assistirà, a les 10.30 hores, l’excap de servei de Cooperació, Marc Llinares, condemnat a quatre anys, sis mesos i un dia de presó.
 
A Llinares li seguirà, a les 10.45 hores, l’exsubsecretari Alexandre Català, condemnat també a quatre anys i mig de presó; a les 11 hores ho farà l’excap de gabinet de Blasco, Xavier Llopis, condemnat a tres anys de presó; a les 11.15 hores el president de la Fundació Cyes, Marcial López, a qui se li van fixar quatre anys de presó; i a les 11.30 una treballadora d’aquesta fundació i parella d’aquest últim, Josefa Cervera Tomás, condemnada a tres anys i sis mesos.

En relació amb el capitost de la trama, Augusto César Tauroni, únic a la presó per aquesta causa, i condemnat a la mateixa pena que Blasco, la Sala demana al ministeri públic que vista la seua situació personal, aclarisca el sentit de la seua petició.

L'exdirector general Josep Maria Felip no es citat ja que va ser l’únic al qui no se li va imposar presó, sinó una pena de set anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació.
 

 
next