Diari La Veu del País Valencià
La renúncia de Blasco al seu escó obliga a derivar a un jutjat ordinari les últimes dues peces
Europa Press / RedactaVeu / València

Blasco ha presentat la renúncia al seu escó en les Corts després de conèixer la sentència de la primera peça del cas, relativa a les ajudes a la Fundació Cyes, en la qual el tribunal el condemna a huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per un delicte continuat de malversació de cabals, en concurs amb un delicte de tràfic d’influències, un altre de prevaricació i un delicte de falsedat en document oficial.

Després d’haver fet efectiva la seua renúncia, el TSJ, que encara instrueix altres dues peces del cas, haurà de declarar-se no competent per a seguir amb el procediment i derivar-lo a un jutjat ordinari, ja que no queda cap altre aforat.

Precisament per a aquest dilluns estan previstes en el tribunal valencià les primeres declaracions testificals en la peça 3 del ‘cas Blasco’, que podrien ajornar-se després d’aquesta renúncia de Blasco. En concret, estan citades la presidenta de la Diputació d’Alacant i alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig, Luísa Pastor; i la diputada estatal i vicepresidenta de la Diputació de València, Carlota Navarro.

La peça 3 investiga suposats delictes comesos en ocasió de les accions institucionals aprovades per a la reconstrucció d’Haití després del terratrèmol -delictes de frau de subvencions, prevaricació, malversació i falsedat-.

Per la seua banda, la peça 2 del procediment se centra en presumptes delictes comesos en ocasió de la concessió i gestió de subvencions en matèria de cooperació al desenvolupament a diferents ONGs durant els anys 2009, 2010 i 2011 -delictes de frau de subvencions, prevaricació, suborn, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i falsedat documental-.

En concret, en aquesta part del procediment s’investiga la utilització que va fer la Fundació Hemisferi de xicotetes ONGs -Fudersa, Ceiba o Esperança sense Fronteres, entre altres- per a aconseguir subvencions de l’extinta Conselleria de Solidaritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa