Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EUPV a la cacera del pacte amb Podemos

RedactaVeu / Europa Press / València.

Els grups parlamentaris Compromís i EUPV en les Corts Valencianes tenen la “porta oberta” a pactar amb Podem, ja que han assenyalat que comparteixen “elements comuns”. Per la seua banda, el síndic del PSPV, Antonio Torres, respecte a si estarien disposats a formar un govern quatripartit, ha respost que potser solament és necessari “un bipartit”.

Així s’han expressat els representants d’aquestes formacions en les rodes de premsa posteriors a la Junta de Portaveus del parlament autonòmic, en ser preguntats per possibles pactes futurs amb la formació que encapçala Pablo Iglesias, després del creixement experimentat en les eleccions europees del passat diumenge en les quals va aconseguir cinc europarlamentaris .

El portaveu de Compromís, Enric Morera, s’ha mostrat “content i satisfet” pels resultats electorals de Primavera Europea –que ha aconseguit un diputat en l’Europarlament– i ha destacat que el fet que Compromís haja concorregut als comicis en una coalició de deu grups “significa que sempre està obert a treballar i a cooperar”.

Morera ha qualificat de “sorprenent” el resultat de Podemos i ha afegit que “sabíem que hi havia un espai de ciutadans frustrats per les polítiques d’empobriment”. Així mateix, ha indicat que Compromís no entén la política com “un espai de confrontació, sinó com una cooperació per veure com eixim tots d’aquesta”.

En aquesta línia, ha destacat que Compromís té “elements comuns” amb Podem i “a partir d’ací el temps és llarg”. Segons Morera, “el 30 per cent dels votants d’aquesta nova formació política vénen del PP”. El síndic de la coalició ha subratllat que “el bipartidisme ha anat a menys del 50 per cent i açò obri un escenari nou en la política valenciana i Estatal en la qual Compromís jugarà un paper molt determinant a favor del canvi”.

Així mateix, el portaveu adjunt de EUPV, Lluís Torró, inquirit per si la seua formació seria favorable a pactar amb Podem, ha assenyalat que no tenen “una decisió discutida i consensuada”, però “la porta està oberta des d’abans de les eleccions”, ja que van plantejar concórrer en unes eleccions conjuntes, perquè, segons ha dit, Esquerra Plural i Podem comparteixen bàsicament els mateixos postulats ideològics”.

Per part del PSPV, el seu síndic, Antonio Torres, preguntat per si veu factible un quatripartit governant la Generalitat, ha assenyalat que “potser ens siga prou amb EUPV”, encara que a continuació ha afegit: “És un dir”. “Potser no es necessite un tripartit ni un quatripartit, potser només és necessari un bipartit”. Inquirit per si veu possible un govern de concentració PP-PSPV en la Generalitat, ha contestat: “Mai de la vida, mai de la vida”.

Comparteix

Icona de pantalla completa