Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià: ‘Anem a Europa a donar canya’

RedactaVeu / Europa Press / València.

Sebastià s’ha pronunciat d’aquesta manera en la festa que la coalició Compromís està celebrant en la Sala Play de València, on la coalició s’ha reunit per a seguir la nit electoral.

Després de saber-se que Sebastià ocuparà un dels escons del Parlament Europeu, els integrants de Compromís han expressat la seua alegria amb aplaudiments, abraçades, agitant banderes i corejant la frase “Jordi Sebastià, eurodiputat”.

“Que anem a Brussel·les, a Estrasburg a donar canya, que ens sentiran allí”, ha començat el seu discurs Sebastià, que ha considerat que aquesta era una bona notícia que Compromís ja es mereixia i “ja tocava”.

Sebastià està abrigallat pels principals representants de la coalició Compromís, entre ells el portaveu en les Corts Valencianes, Enric Morera, la portaveu adjunta, Mònica Oltra, el portaveu en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, i el diputat en el Congrés Joan Baldoví, entre d’altres.

Encara que al País Valencià Compromís ha sigut superat per EUPV, Podemos i UPyD, els nacionalistes han aconseguit el repte de posar per primera vegada al Parlament Europeu un nacionalista.

Coalició Compromís, que concorria a aquestes europees amb altres formacions polítiques baix la marca paraigües de Primavera Europea, ha obtingut un total de 293.843 vots en tot l’Estat espanyol, la qual cosa suposa l’1,90% dels vots.

Comparteix

Icona de pantalla completa