Diari La Veu del País Valencià
Cas Gürtel: ‘Isabel, has de facturar 53.800€ en factures que no superen els 12.000€’
RedactaVeu / Europa Press / València

Cándido Herrero, un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel, va remetre a Isabel Jordán, exadministradora de les empreses investigades, un correu electrònic en el qual li concretava la forma de facturar l’Open de Tennis de 2007 amb el Consell Valencià de l’Esport: “Hola Isabel, segons conversa telefònica, has de facturar 53.800€ IVA inclòs en factures que no superen els 12.000€ IVA inclòs”.

Així consta recollit en un dels informes policials que han sigut incorporats al ‘cas Gürtel’ que s’instrueix al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), i al que ha tingut accés Europa Press.

Aquest informe analitza la documentació intervinguda en el registre efectuat al domicili d’Isabel Jordán situat a Madrid, i s’incorporen una sèrie de correus electrònics remesos des de Cándido Herrero, també gerent d’Orange Market, a Jordán, donant-li instruccions sobre la facturació a la Generalitat valenciana.

Un d’ells fa referència al Open de Tennis de 2007 que es va celebrar a València, i en el mateix li dóna instruccions sobre les factures i li concreta a qui ha d’anar dirigida juntament amb les seues dades. Anava destinada al Consell Valencià de l’Esport.

Sobre aquest esdeveniment, l’informe contempla que va haver-hi quatre factures per part de diferents empreses del mateix grup -Easy Concept Comunicació, Good & Better, Servimadrid Integral i Disseny Asimètric- relacionades amb un mateix esdeveniment.

Totes elles, tal com detalla l’informe, porten la mateixa data -07/06/2007-, igual que el concepte -Open de Tennis- i el seu destinatari -Consell Valencià de l’Esport-, per la qual cosa “s’infereix que s’han utilitzat quatre societats per a organitzar el mateix esdeveniment, aconseguint d’aquesta manera que cadascuna es fera càrrec d’una part del cost del mateix sense arribar a superar cap d’elles els 12.000 euros en el seu import total”.

Factures a conveniència segons les necessitats

Així mateix, consta un altre correu electrònic de Ferrer a Jordán relacionat amb la facturació a la Conselleria de Benestar Social per l’acte ‘Punt Final’ en el qual li diu: “Hola Isabel, necessite una factura vostra per a Benestar Social”.

Així, aquest acte, malgrat que primerament ho va facturar Orange Market, finalment va ser Easy Concept la que “va realitzar la factura real”, “del que s’infereix que facturaven -la trama- a conveniència, segons les seues necessitats i que encara sent entitats amb noms diferents i situades en localitats diferents, totes pertanyen al mateix grup o organització”.

Conselleries de Sanitat i Educació

I el mateix va succeir amb la Conselleria de Sanitat respecte a l’acte ‘Lliura Premis Salut i Societat’, per un import total de 31.078 euros, si bé va ser fragmentat en tres factures diferents efectuades “totes elles” per les empreses madrilenyes del Grup Corretja.

D’altra banda, respecte a la Conselleria d’Educació, en l’informe s’indica que l’entitat es “va recolzar” en Orange Market per a les jornades ‘Disciplina amb Dignitat’, per a les quals es van fer dues factures per part d’Orange i d’Easy Concept per 11.895 euros i 9.918 euros.

En el mateix informe també s’al•ludeix a Vicepresidència de la Generalitat valenciana, a la qual Easy Concept va remetre una factura de 6.761 euros per ‘Marxandatge’. Per aquest acte també s’ha trobat un correu de Cándido Herrero a Isabel Jordán en el qual li demana “una altra factura per a Vicepresidència”.

En vista d’aquesta informació, en l’informe es conclou que la relació que ha mantingut la branca de l’estructura empresarial de Francisco Corretja, presumpte capitost de Madrid, amb la Generalitat i amb Orange Market és “evident i ressenyable” ja que els treballs que van ser realitzats per a algunes de les conselleries o òrgans del Govern valencià “van ser facturats de manera desglossada per quatre empreses madrilenyes, rebent ordres prèvies per part d’Orange perquè s’executaren d’aquesta manera”.

Així mateix, l’informe dedica un apartat a analitzar els diners que va poder haver rebut Isabel Jordán de la trama “amb fons aliens al sistema econòmic”, i assenyala que de la Caixa ‘B’ d’Easy Concept va rebre 104.000 euros repartits entre els anys 2005, 2006 i 2007 en nou lliuraments diferents.Quant als diners que va eixir de la Caixa de Serrano, aquest ascendia a 77.000 euros, també repartits en diversos lliuraments diferents des de meitat de l’any 2004 a la fi de 2006.

Comparteix

Icona de pantalla completa